Nyheder16. december 2016

Hvor er kvinderne? TV-vært raser over TV-Avisen

Stød mig med mere end smukke, kloge mænd, lyder kritikken fra tidligere Deadline-vært, Anja Bo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kaarejohannesanja.jpeg
 Foto: All Over og privat

Hvor er kvindene?

Tidligere Deadline-vært, Anja Bo, er ikke glad for DR-chef Ulrik Haagerups valg af værter for TV-Avisen i 2017. For selvom Johannes Langkilde og Kaare Quist er "smukke, kloge mænd", så mener Anja, at kvinder er for meget i mindretal - og det er ikke i orden.

- Det kan da umuligt støde nogen. Et par kloge, over gennemsnit smukke og rasende dygtige studieværter i front for flagskibet, TV-Avisen, skriver Anja Bo i en Facebook-update og fortsætter:

- Men stød mig, kære DR. Tag ansvaret på dig og vis mig og mine yngre medsøstre, at kvinder hører til på tv-skærmen og på toppen af nyhedsformidlingen. Grib chancen Ulrik Haagerup og vis os allesammen, at ligestilling ikke er afhængig af rigide kvoter, fordi I magtmænd er opgaven voksne uden. Stød mig med mere end smukke kloge mænd, raser Anja Bo.

Indtil videre har FB-opdateringen fået over 250 likes.

Tidligere på ugen udtalte Johannes Langkilde sig i en pressemeddelse:

- Jeg kan faktisk ikke forestille mig et hold af stærkere, mere sympatiske og dybt professionelle værter, som jeg hellere vil være en del af end kollegerne hjemme i DR. Og jeg glæder mig meget til at blive makker med Kåre og sammen med ham sikre, at TV-Avisen 21.30 fortsat er en af de absolut vigtigste nyhedsudsendelser for danskerne, siger han.

Danmarks Radios nyhedsværtsteam består således i 2017 af følgende hold: Kåre Quist, Johannes Langkilde, Tine Gøtzsche, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden og Ask Rostrup.

Altså kun én kvinde.

Sponsoreret indhold