Nyheder25. januar 2010

Tine Götzsche: Vært på TV-avisen

Den blonde journalist skal fra foråret til at læse nyheder op på DR
Snart kan man nyde Tine Götzche som vært på TV-avisen
Snart kan man nyde Tine Götzche som vært på TV-avisen
 Foto: DR

Tine Götzsche bliver ny fast vært på TV-avisen. Tine Götzsche er 42 år, er uddannet på TV2/Lorry, men har, siden DR2 gik i luften i 1996, været ansat i DR - senest som vært og idéudvikler på det roste udlandsmagasin "DR2 Udland".

Journalist Tine Götzsche starter på TV-avisen i løbet af foråret. Hun startede på "DR2 Temalørdag", hvor hun både har været reporter, tilrettelægger og senere vært. I 2003 begyndte hun på TV-avisens udlandsredaktion, og var i 2 år vært på "Profilen", frem til programmet lukkede i slutningen af 2006.

I en periode var Tine Götzsche blandt andet redaktør for natur- og trosprogrammerne på DR2, ligesom hun har haft "Deadline" 2. sektion og flere andre enkeltstående programmer under sig. Heriblandt den store "Danmarks Indsamling" på DR1 og interviewserien "Magtens Mennesker", hvor 10 forskellige indflydelsesrige personer medvirkede.

Siden 2004 har Tine Götzsche også været kommentator på danske og internationale begivenheder, herunder folketingsvalg og kongelige begivenheder i ind- og udland. Det er med andre ord en særdeles erfaren og skarp nyhedsjournalist, der i løbet af foråret træder ind i værtsrollen på TV-avisen:

- Tine Götzsche er en utrolig dygtig journalist og interviewer, og hun ved alt om, hvordan man formidler på TV. Og så er hun en virkelig god kollega. Hun er præcis det, vi stræber efter på TV-avisen, nemlig moderne og begavet, siger chef for TV-avisen Naja Nielsen.

Kanalchef for DR1 Ulla Pors er også meget begejstret for at få Tine Götzsche tilbage på DR1:

- Med Tine Götzsche får danskerne en erfaren, kompetent og vidende nyhedsvært, der ikke alene elsker nyheder fra hele verden - men også at fortælle dem videre på en engageret måde, siger Ulla Pors.

Ud over sin uddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole er Tine erhvervssproglig korrespondent i spansk og fransk og har læst økonomi et semester i Madrid. Hun er således flydende i spansk, fransk, engelsk og tysk.

Sponsoreret indhold