Nyheder15. december 2016

Johannes Langkilde vender hjem

Efter fire år i USA vender den populære nyhedsvært hjem til Danmark, hvor han sammen med Kåre Quist skal være den nye værtsduo på "TV Avisen"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.03660617.jpg
 Foto: All Over

DR har netop offentliggjort kanalens nyhedsværter for 2017. Det bliver blandt andet til et gensyn med en tidligere populær TV2-vært, der vender hjem efter fire år som korrespondent i USA.

Der er tale om den 39-årige journalist Johannes Langkilde, der til sommer vender tilbage til Danmark.

Her skal han fra den 1. juli være en del af den nye værtsduo i "TV Avisen 21.30" sammen med Kåre Quist.

Johannes Langkilde ser selv frem til jobskiftet, der indebærer endnu en flytning for ham og familien.

- Det har været fire utrolig spændende og udfordrende år i USA, hvor jeg har dækket alt fra gadekampe og terrorangreb til sikkerhedspolitik og senest valget af Donald Trump som præsident. De erfaringer tager jeg med hjem og glæder mig til igen at træde ind i rollen som nyhedsvært, som i bund og grund er selve udgangspunktet for mit arbejde som journalist, siger han til DR.

https://imgix.seoghoer.dk/3.03652250.jpg
 Foto: All Over

Johannes Langkilde blev uddannet journalist i 2004, og siden har han haft tilknytning til TV. De første mange år arbejdede han som reporter og senere også nyhedsvært hos TV2, inden han i 2013 skiftede til DR for at blive korrespondent i USA.

Han skal nu til at arbejde sammen med Kåre Quist, der de seneste år har været vært for selvsamme udsendelse. Han har tidligere været vært på "Kontant".

Johannes Langkilde overtager værtsrollen fra Kim Bildsøe, der flytter til London for at arbejde som korrespondent. Udover det nye makkerpar på "TV Avisen 21.30", kommer DR's værtshold i 2017 også til at bestå af Tine Gøtzsche, Klaus Bundgård Povlsen, Erkan Özden og Ask Rostrup.

Et værsthold, som Johannes Langkilde ser frem til at arbejde sammen med.

- Jeg kan faktisk ikke forestille mig et hold af stærkere, mere sympatiske og dybt professionelle værter, som jeg hellere vil være en del af, end kollegerne hjemme i DR. Og jeg glæder mig meget til at blive makker med Kåre og sammen med ham sikre, at TV Avisen 21.30 fortsat er en af de absolut vigtigste nyhedsudsendelser for danskerne, siger han.

Sponsoreret indhold