Nyheder5. november 2016

Det kunne have kostet mig livet: TV-læge klager over hospital

Kræftramte Charlotte Bøving langer ud efter hospital efter dårlig behandling
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/charlotte.jpg
 Foto: All Over Press)
Den kræftramte TV-læge Charlotte Bøving indleder en klagesag mod Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor hun i september fik konstateret, at hun lider af en uhelbredelig form for kræft. Det skriver BT.
Charlotte Bøving, der blandt andet er kendt fra programmet 'Lægen flytter ind', har i flere sæsoner på TV vist usunde danskere, hvordan man med omlægning af kost og med motion, kan få et sundere liv. Hun er selv kernesund, men er nu kræftpatient. Det fortalte hun om fredag.
Hun er blevet ramt af en ny type tarmkræft, som ikke kan behandles med hverken kemoterapi eller stråler, og for et par dage siden fik hun den kedelige besked, at kræften har bredt sig til to lymfeknuder. 50 procent af de personer, der rammes af den type kræft, dør inden for fem år. - Med den her kræftform vil jeg aldrig blive raskmeldt. Resten af mit liv skal jeg til scanning mellem hver tredje og hver sjette måned alt afhængig af, hvordan det udvikler sig. Og i sidste ende vil jeg også dø af det. Men jeg håber på, at jeg kan få 10-15 gode år fra nu af. Når man som jeg snart er 50 og får at vide, at man er ramt af den her kræftfrom, så skal man ikke forvente mere. Men jeg har altså ikke bestilt kisten endnu, siger Charlotte Bøving til BT. Da 49-årige Charlotte Bøving i sin tid blev indlagt og opereret for akut tarmslyng, indlagde hun sig selv, men den behandling hun efterfølgende modtog på Sydvestjysk Sygehus lod meget tilbage at ønske.
Faktisk mener Charlotte Bøving, at de seks dages indlæggelse efter operationen havde kostet hende livet, hvis ikke hun havde været i så god form, som hun er. Efter operationen oplevede hun komplikationer med vand i kroppen og stærkt åndedrætsbesvær. Men lægen, som havde ansvaret for hende som patient, var uenig i den behandling, Charlotte Bøving sagde, hun havde behov for. - Jeg havde væske over det hele. Der var helt åbenlyst noget galt. Det viste sig, at der var seks liter mere i kroppen, end der burde være. Mit blodtryk var på et tidspunkt 200 over 100, og det er næsten dobbelt så meget, som det normalt er. Da jeg endelig fik noget vanddrivende, tissede jeg tre en halv liter, siger hun til BT. Lægen, der behandlede hende, har undskyldt over for hende, men da to grundliggende principper er overtrådt, vil Charlotte Bøving alligevel indlede en klagesag. - Jeg har taget imod undskyldningen, men for mig gælder der to hovedregler i lægegerningen: At udvise ydmyghed og at en patient er syg, indtil det modsatte er bevist, siger Charlotte Bøving til BT. Se stort galleri med TV-lægen Charlotte Bøving:

TV-lægen Charlotte Bøving (billeder af hende)

Sponsoreret indhold