Nyheder7. marts 2016

TV-lægen: Der skal så lidt til

Den tidligere læge på ”Go’morgen Danmark” lærer danskerne at holde sig i form, og hun går i den grad selv forrest med træningen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/charlotte_b_dm0031.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)
Som tidligere dansk mester på ironman er der ingen tvivl om, at 48-årige Charlotte Bøving fra ”Lægen flytter ind”, ved, hvad der skal til for at holde den slanke linje. Den sympatiske læge, der hver mandag på DR 2 flytter ind hos en dansk familie for at få bugt med mænds livsstilssygdomme som overvægt, forhøjet blodtryk og kolesteroltal og fedme, er ikke i tvivl om, hvad der skal til. – Jeg træner selv hver dag. Cykling, løb og styrketræning. Det bliver jeg nødt til for at holde til mit hårde program, fortæller Charlotte Bøving med hentydning til kombinationen af at have sin egen lægepraksis i Varde og lave TV ved siden af. – Jeg brænder for at sparke folk i den rigtige retning, når vi snakker livsstil. Mændene i programmet har normaliseret deres tal på bare seks uger. Så det er tankevækkende, hvor lidt der skal til. Hvis alle danskere greb i egen barm, havde vi ingen økonomiske udfordringer i vores sundhedssystem i Danmark i dag, mener TV-lægen.
https://imgix.seoghoer.dk/charlotte_b_dm0040.jpg

I kælderen under hjemmet i Varde har fitness-entusiasten selvfølgelig plads til både håndvægte og løbebånd. Det er Dennis Knudsen Royal Suite, som jeg kalder det. Her overnatter han altid, når han besøger mig. (Foto: Dan Mariegaard)

Træner Dennis Knudsen Det med at få folk i form er bestemt ikke nyt for lægen, som også var kvinden bag Dennis Knudsens imponerende ironman-præstation i København, hvor han slog kronprinsen med en halv time. – Han kom jo med rødvinspatter og bildæk. Så det var en udfordring, men Dennis stod rigtig skarpt til sidst, og han har faktisk planer om at lave endnu en ironman til maj. Vi er nære venner og snakker sammen hver dag, fortæller Bøving, som tidligt i 1990’erne selv var blandt de bedste triatleter i Danmark. Drømmen om at hjælpe andre er dog endnu ældre og stammer fra Charlottes forældre, som begge er læger. – Siden jeg var to år, har jeg rendt rundt med pandespejl og stetoskop. Jeg har altid vidst, jeg skulle være læge. Det er et fantastisk job at få lov til at hjælpe andre mennesker og gøre en forskel i deres liv.
https://imgix.seoghoer.dk/charlotte_b_dm0023.jpg

Charlottes bror Christian Bøving er ansat i klinikken. Han er tidligere læge for frømandskorpset og nyudnævnt læge på kongeskibet. (Foto: Dan Mariegaard)

Kæreste med Pernille Den 48-årige superlæge har aldrig selv fået børn, og i dag har hun fundet lykken sammen med en kvinde. – Min kæreste Pernille har to skønne teenagedrenge, så dem er jeg papmor for. Hun bor i Silkeborg nu og flytter så herned til Varde, når den mindste er færdig med gymnasiet. Det er i hvertfald planen, fortæller Charlotte Bøving, der gennem sin lægepraksis og medvirken i både ”Go’morgen Danmark”, ”BS og Basserne” og nu ”Lægen flytter ind” er blevet et kendt ansigt i hjembyen. – Folk i Varde ved godt, hvem jeg er. Måske gør jeg også en forskel, der får byen på landkortet.
https://imgix.seoghoer.dk/charlotte_b_dm0028.jpg

- Hvad fejler du så? Det er her ved skrivebordet i praksissen i Varde, at Charlotte Bøving tager imod de lokale. (Foto: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold