Nyheder29. august 2017

Ubåds-mysteriet: Tredje person var sammen med Kim Wall og Raket-Madsen

En tredje person var ifølge svensk medie til stede, da den nu dræbte Kim Wall interviewede ubåds-entusiast Raket-Madsen. Ifølge vidnet filmede den tredje person interviewet med den drabssigtede opfinder. Københavns Politi bekræfter, at de ved, hvem den tredje person er
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket.jpg
 Foto: Scanpix

Hvad skete der om bord ubåden UC3 Nautilus, og hvorfor døde 30-årige Kim Wall?

Dét spørgsmål har venner, familie og politi forsøgt at finde svar på, siden at den unge journalist døde under en reportagetur om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus for tre uger siden.

De sidste timer af Kim Walls liv er endnu et mysterium, som Københavns Politi arbejder intensivt med at kortlægge – men løbende dukker der nye oplysninger op i sagen, som forhåbentlig kan være med til at løse det drabelige mysterium.

Senest kan et svensk medie nu berette, at et vidne har set en tredje person sammen med Kim Wall og Raket-Madsen, kort før de steg om bord på ubåden torsdag aften den 10. august.

Læs ALT om ubåds-mysteriet her.

Den tredje person var ifølge det svenske medie Expressen til stede, da Kim Wall interviewede Raket-Madsen. Ifølge vidnet filmede den tredje person interviewet med den danske opfinder, der nu er sigtet for at have dræbt Kim Wall i tidsrummet torsdag aften til fredag formiddag.

Den danske efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi fortæller til det svenske medie, at man har haft kontakt til den tredje person.

- Vi har fået oplysninger om det, og vi ved også, hvem det er, siger han til Expressen og fastslår dog på samme tid, at der intet mistænkeligt er ved den tredje person.

- Der er ikke noget mærkeligt ved det. Der er ingen mistanke mod personen, siger Jens Møller til Expressen.

Videomaterialet, som den tredje person filmede, er dog formentlig noget, som politiet betragter som væsentligt materiale i opklaringsarbejdet.

https://imgix.seoghoer.dk/10.8997027b.jpg

Ubåden sank på dramatisk vis fredag formiddag 11. august - et halvt døgn efter, at Kim Wall forsvandt. Politiet har udtalt, at ubåden sank efter "en bevidst handling". Her er den fotograferet få timer forinden, den sank. Foto: All Over

Læs ALT om ubåds-mysteriet her.

Raket-Madsen, der bærer det borgerlige navn Peter Madsen, har tidligere forklaret, at han satte den 30-årige journalist af på Refshaleøen samme aften, som de stævnede ud i hans hjemmebyggede ubåd.

Senere ændrede han dog forklaring og indrømmede, at Kim Wall var død ”i en ulykke om bord på ubåden”. Han valgte herefter at begrave hende til søs.

Først flere dage efter Kim Wall forsvandt – og Raket-Madsens ubåd på dramatisk vis sank – blev hendes torso fundet. Københavns Politi har efterfølgende bekræftet, at liget er blevet parteret. Det blev fundet uden arme, uden ben og uden hoved på Amager.

Raket-Madsen har erkendt, at han har begravet Kim Wall - men han nægter at have parteret hende, har han tidligere udtalt igennem sin forsvarer.

Raket-Madsen sidder nu varetægtsfængslet for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder' efter straffelovens § 241, som giver op til otte års fængsel. Han har ifølge Ekstra Bladet valgt at sidde i frivillig isolation, da der har været trusler mod ham fra nogle af de andre indsatte.

Næste retsmøde er 5. september. Her vil anklagemyndigheden også kræve, at Peter Madsen bliver mentalundersøgt.

SE og HØR har her samlet det fulde overblik over dét, der er godt i gang med at blive Danmarks mest bestialske drabssag.

Du kan se billeder fra sagen herunder:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold