Tour-helt risikerer kæmpe bøde

Michael Sandstød risikerer at skulle slippe 40.500 kr., hvis retten kender ham skyldig. Og pengene ligger klar til betaling, hvis det skulle blive aktuelt. (Foto: Peter Grosen)

Michael Sandstød risikerer at skulle slippe 40.500 kr., hvis retten kender ham skyldig. Og pengene ligger klar til betaling, hvis det skulle blive aktuelt. (Foto: Peter Grosen)

Peter Grosen

 

Den eks-professionelle cykelrytter Michael Sandstød skal på torsdag overbevise dommeren i Roskilde byret om, at han overholdt alle regler, da han sidste år søndag den 16 marts om formiddagen kørte bus på Køge Bugt-motorvejen.

Den tidligere tour-helt og flerfoldige Danmarksmester Michael Sandstød, som har stort kørekort, risikerer at skulle betale en bøde på 40.500 kr., hvis han kendes skyldig i at have overtrådt færdselsloven og trafikstyrelsens krav til chauffører, som lever af at transportere mennesker.

Turistbussen med 48 sæder var Michaels Sandstøds egen, og den var købt med henblik på udelukkende at blive benyttet privat. Men anklageren hos Midt- og Vestsjællands Politi mener, at Michael Sandstøds kørsel på motorvejen var erhvervsmæssig, samt at han ikke var i besiddelse af de nødvendige tilladelser til erhvervsmæssig personkørsel.


Det var en bus magen til denne af mærket Volvo, som Michael Sandstød havde købt til privatkørsel. (Foto: wrkmachines.com) 

- Jeg betalte 60 procent i afgift, da jeg købte bussen på hvide plader og jeg har kun brugt den privat – mest til ”drengeture”, hvor mine cykelvenner og jeg tog cyklerne med ud i det blå . Ingen har nogensinde betalt noget for at køre med bussen – ikke engang et tilskud til benzinen, så derfor er det blevet en principsag for mig. Jeg føler, at systemet ikke har styr på afgiftsreglerne på dette område. Og det er nok også derfor, at jeg fik lov at køre videre uden at politiet tjekkede hverken køreskive, bremser eller lygter, siger Michael Sandstød, som den pågældende søndag havde sin datter, nogle af hendes veninder samt nogle venner med i bussen. Selskabet var på vej hjem til Lyngby efter en tur til Stevns, hvor de overnattede efter at have besøgt koldkrigsmuseet og naturcentret.
 

Bussen er i dag solgt videre.

- Jeg har lagt pengene til bøden til side, og hvis jeg kendes skyldig, så betaler jeg selvfølgelig. Men jeg tror på, at dommeren vil lytte til den sunde fornuft, forklarer 46-årige Michael Sandstød, som i dag er direktør for det københavnske 6-dagesløb.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close