Nyheder4. august 2016

"Toppen af Poppen" fejrer Gnags

Peter A.G. og broderen Jens startede et band sammen, da de var 13 og 14 år. I år kan Gnags fejre 50 års jubilæum
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/toppen-af-poppen-dm-0066-2016.jpg
 (Foto: All Over Press)

"Vilde Kaniner", "Mr. Swing King", "Lygtemandens sang" og "Når jeg bliver gammel" er nogle af Gnags' største hits. I ugens afsnit af "Toppen af Poppen" er det Peter A.G. der er hovedperson, og Gnags får fejret sit 50 års jubilæum.

Vi er nu i gang med den sjette sæson af "Toppen af Poppen", og det er de øvrige kunstneres tur til at fortolke dagens hovedperson, Peter A.G., så både Troels Gustavsen fra Noah, Djämes Braun, Hanne Boel, Ida Corr, Fallulah og Lau Højen fra Carpark North dykker ned i det kæmpe bagkatalog af musik, som Gnags står bag. Med over 20 albums er der ikke så lidt at vælge imellem, og de øvrige kunstnere har da også kastet sig over både kendte og knap så kendte sange.

Peter A.G. afslører over for SE og HØR, at han egentlig ikke selv er meget for at synge andres sange.

- Jeg er mere optaget af det, jeg selv skriver. Jeg har aldrig nogensinde lavet et cover før, for jeg har for travlt med at fyre mine egne sange af, siger den 63-årige sangskriver og forsanger i Gnags.

Han fortæller dog, at han er rigtig glad for konceptet i "Toppen af Poppen", og at han er meget beæret over at være blevet spurgt. Det kan nemlig godt være ensomt at være sangskriver, fordi man ofte sidder alene og arbejder, forklarer han. Han var derfor glad for at kunne tilbringe tid med andre i samme situation som han. Og han er på ingen måde skuffet over de sangvalg og fortolkninger af han hørte under optagelserne til hans afsnit.

- Der kan være en stemning af "sådan ville jeg aldrig have lavet den", men det fede er, at de har lavet det sådan, som de har lavet den, siger han begejstret om de forskellige udgaver af hans sange.

Peter A.G. Nielsen er et naturmenneske, der elsker at være ude og nyde den musik, som naturen skaber. Denne inspiration har han også taget med ind i hans fortolkninger af de andres sange. Og så har han kastet sig over det hårde arbejde, det er at oversætte de engelske sange til dansk.

Du kan se afsnittet af "Toppen af Poppen", der omhandler Peter A.G. og Gnags i aften, søndag klokken 20 på TV 2.

Sponsoreret indhold