Nyheder9. november 2021

TikTok-stjerner bruger glidecreme som primer: Nu advarer hudlæger

Flere make up-artister og andre brugere, der deler skønhedsfifs på det populære videomedie TikTok, har på det seneste stået for en mærkværdig trend ved navn #lubeprimer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lubeprimer.png
 Skæmbillede: TikTok, #lubeprimer

Hvis du er en af de omkring 200.000 danskere, der kan bruge timer på at scrolle gennem TikTok, så er du måske stødt på videoer med folk, der smører glidecreme i ansigtet, før de påfører resten af deres make up.

Tendensen findes under hashtagget #luberpimer – løst oversat ”glidecremesprimer” – og videoerne når samlet set langt op over syv millioner visninger.

Den første til at forsøge sig med den underlige idé var skønhedsinfluenceren Lukas Kohutek, der således smurte glidecreme af mærket Durex i ansigtet under sin foundation helt tilbage i 2019.

Siden er make up-tricket – ligesom mange andre mere eller mindre skøre tricks – eksploderet på videomediet.

For nyligt begyndte #lubeprimer igen at få luft under de virale vinger, da den yderst populære bruger Rady – med over 111.000 følgere – tog tricket med i sin samling af de bedste make up-hacks.

Hun kaldte glidecremen for glat og blød – og ikke mindst roste hun cremens evne til at ”gribe fat” om resten af hendes make up.

@itsrady

Reply to @durexcanada tried a different style today :3 ##makeup ##makeuphack ##makeuptrend ##primer ##foundationhack ##fyp ##foryou

♬ Sasswars slowmo - Margarita Drujinskay

@senorfenty

#stitch with @itsrady I HAD TO TRY IT 💦☺️☺️ #beautyhack #lubeprimer #fyp

♬ original sound - Damilola Pattrik Ade

Ulogisk

Men selvom det virker som et nyttigt trick til en god – og relativ billig – primer, så er det ikke sikkert, at din hud vil takke dig for længerevarende brug af glidecreme i ansigtet. Surprise.

Hudlæge Geeta Yadav fortæller for eksempel til Insider, at man bør huske, at glidecreme er skabt til at ”forblive våd, så den modvirker friktion”. Hvilket gør det ulogisk at bruge under sin sminke.

- Det er ikke et trick, som jeg vil anbefale folk at benytte sig af – slet ikke jævnligt. Alle glidecremer er forskellige, men mange af dem kan have negative konsekvenser for huden, såsom udbrud af bumser eller hudirritation, fortæller hun.

Sponsoreret indhold