Internater opdager kedelig tendens: Sorte katte vælges fra

Sorte katte trækker tilsyneladende stadig rundt på et blakket ry fra gammel overtro

Sorte katte trækker tilsyneladende stadig rundt på et blakket ry fra gammel overtro

Foto: MEGA

I mørket er alle katte grå, siger man.

Men farven er tilsyneladende ikke helt uvæsentlig, når man er herreløs mis på udkig efter en ny familie.

På eksempelvis Inges Kattehjem i Odense har man opdaget et særligt mønster i adoptionerne.

De sorte katte er som regel de sidste, der sidder tilbage.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Hvis vi har et kuld af killinger, er det næsten altid den sorte, der sidder tilbage. Uanset, hvor sød og charmerede, den er. Det er de sorte, der sidder tilbage. Jeg ved ikke, om folk synes de er kedelige eller det er gammel overtro, fortæller Sidsel Nymark, der er leder af afdelingen af Inges Kattehjem i Hjallese.

Men det er faktisk ikke kun på Fyn, at de sorte katte bliver siddende i kattestuen eller i burene lidt længere end de brogede, røde eller lyse katte.

- Vi lavede faktisk en opgørelse for nogle år siden, og den viste, at de sorte katte og sort-hvide katte sidder længere tid på vores internater. De bliver adopteret før eller siden, men de vælges ikke først, tilføjer Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse overfor Kristeligt Dagblad.

Til avisen fortæller Jokumsen, at man har mistanke om, at det netop er overtro, der står i vejen for hurtigere afsætning af de helt sorte katte.

Og den teori bakkes op af historiker Maria Østerby Elleby, som mener, at det sagtens kan være fortidens folketro, der påvirker os.

Også når vi skal vælge familiens næste kæledyr.

- Jeg tror, at myten om, at sorte katte bringer ulykker og uheld, godt kunne stamme fra hekseforfølgelserne, hvor sorte katte ofte bliver nævnt som heksens dæmoniske hjælper, givet til dem af Satan selv, siger hun.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close