Nyheder11. oktober 2017

Thomas Evers Poulsen: Jeg drømte om at blive kok

Som ung håbede den 39-årige danser Thomas Evers Poulsen på en fremtid blandt gryder og pander.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dak-og-thomas-evers-poulsen2.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor? Som barn drømte danser Thomas Evers brændende om at blive kok.

Sådan skulle det som bekendt ikke gå, men hvorfor egentlig ikke, Thomas?

– Arbejdstiderne passede dårligt, for det var også om aftenen, jeg skulle træne dans. Jeg blev i stedet uddannet i køkkenbranchen, hvor jeg solgte udstyr til restauranter. Og så har jeg også selv haft restaurant, som lukkede i 2010, da krisen kom, fortæller den 39-årige humørbombe.

Hans nuværende ”Vild med dans”-partner havde derimod ingen idé om, at hun en dag skulle være køkkenchef på en Michelin-restaurant.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dak-og-thomas-evers-poulsen.jpg
 Foto: Thomas laursen
Dak arbejder i restauranten seks dage om ugen i 12 timer, mens Thomas har travlt med danseundervisning og foredrag. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg har aldrig haft en drøm om at blive kok. Det var bare det, der lå tættest på det, jeg synes var sjovt. Og så havde uddannelsen et internationalt perspektiv, og det tiltalte mig, for sprog har altid været nemt for mig, fortæller Dak Wichangoen, 31, som siden 2013 har været køkkenchef på den thaiinspirerede restaurant Kiin Kiin, der står opført i Michelinguiden med en flot stjerne.

I det prisbelønnede køkken har Thomas Evers sagt ja til at komme lidt på udebane for at prøve kræfter med Daks dagligdag.

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave. I folkeskolen var jeg i praktik på et hotel på Rådhuspladsen i en uge, og jeg lavede ikke andet end at snitte grøntsager. Så det gider jeg ikke, ler Thomas.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dak-og-thomas-evers-poulsen1.jpg
 Foto: Thomas laursen

Dak Wichangoen og Thomas Evers Poulsen (Foto: Thomas Laursen)

I første omgang havde Dak takket nej til ”Vild med dans”.

– Men så snakkede vi om det her i restauranten, og så blev vi enige om: ”Hvorfor ikke?”. Jeg havde også brug for noget luft og til at være tvunget væk fra restauranten og lade andre få plads til at vokse, fortæller Dak.

Følg Dak Wichangoen og Thomas Evers Poulsen i "Vild med dans", der sendes hver fredag kl. 20.00 på TV 2.

Sponsoreret indhold