Vild med dans-Mie fortæller om meget hård barndom

Mie Ø. Nielsen vil hjælpe andre piger ved at stå frem med sin historie om voldsom mobning i barmdommen.

Mie Ø. Nielsen vil hjælpe andre piger ved at stå frem med sin historie om voldsom mobning i barmdommen.

Foto: All Over

Fredag aften i "Vild med dans" fortalte svømmeren Mie Ø. Nielsen, hvordan hun som barn og teenager blev mobbet og hvor svært, hun havde det i skoletiden.

Hun mener, det er et emne, det er vigtigt at være ærlig om.

- Jeg havde talt med Mads (Vad, Mies dansepartner, red.) om mit liv, og han og jeg syntes, at det var fint at fortælle historien i forbindelse med, at vi skulle danse wienervals, som jo er en dans med mange følelser, siger 20-årige Mie Ø. Nielsen.

- Der er mange små svømmepiger, der sidder derhjemme foran skærmen og de tænker måske, at jeg har haft et nemt liv, men det har jeg ikke. Det er svømning, der har været nemt for mig, for det har jeg været god til, siger hun.

Allerede sidste år tog OL-stjernen bladet fra munden, da hun i et stort interview med Jyllandsposten fortalte, hvordan hun gennem skoletiden var blevet mobbet, blandt andet med sit udseende.

- Min mor ringede til mig og græd og spurgte, hvorfor jeg aldrig havde fortalt det. Men jeg har bare ikke følt, at jeg var klar. Jeg lukkede mig om mig selv og afskærmede mig, så da jeg stod frem, var der mange, der var chokerede, tror jeg.

- Men jeg synes, det var på tide at komme ud med det, for der er så mange, der bliver mobbet, siger hun.

For hende var det noget af en overvindelse at sige ja til at være med i "Vild med dans", for selvom hun ikke længere bliver mobbet, så sidder der stadig en usikkerhed i hende og gnaver.

- Jeg tænkte meget over det, da de spurgte om jeg ville være med, for man skal være meget på, der er hele tiden kameraer, man skal se godt ud.

- Og jeg har aldrig tænkt på mig selv som en, der så godt ud. Jeg har svært ved at tro på folk, der siger, at jeg er smuk. Det er nemmere at tro på det negative, folk siger om en, siger Mie Ø. Nielsen.

Men muligheden for at nå nogle af de unge, der er i samme situation, som hun selv har været, fik hende i sidste ende til at sige ja.

- Jeg vil gerne vise de unge piger, at man skal gøre hvad man har lyst til og udfordre sig selv, siger hun.

"Vild med dans" sendes på TV2 hver fredag.

Se alle deltagerne i årets 'Vild med dans':

"Vild med dans"-deltagerne 2017

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close