Nyheder 16. januar 2018

Blev 55 år: Synnøve Søe fundet død

Forfatteren blev mandag fundet død i sit hjem i Aarhus. Hun blev 55 år
Foto: Claus Boesen

Forfatter og journalist Synnøve Søe er mandag fundet død i sit hjem i Aarhus. Det skriver Tæt På

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dødsfaldet bekræftes af Synnøve Søes halvbror, journalist Jeppe Søe. 

- Jeg har lige hørt, at hun er død, bekræfter Jeppe Søe over for Tæt På.

- Vi har ikke haft kontakt siden 1989, hvor hun skrev bogen "Fars" om sin påståede frygtelige barndom - som jo altså også var min barndom - en historie, som hun senere indrømmede var helt fiktiv. Det er jeg glad for, hun nåede at få frem, inden hun fik ro. Den sag er derfor fortid for mig, og mine tanker er udelukkende hos hendes søn, Romeo, udtaler han til Tæt på. 

Synnøve Søe arbejdede både som forfatter, journalist og TV-vært. Hun debuterede med netop "Fars" i 1989 og har siden udgivet en række romaner. Desuden var hun vært på talkshowet "Synnøves", der blev sendt på TV3.

Journalist og chefredaktør på det digitale medie Point of View International, Annegrethe Rasmussen, havde et både professionelt og personligt forhold til Synnøve Søe. Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun skrev med Søe så sent som søndag. 

- Det er ikke nogen hemmelighed for mig, at hun havde det dårligt. Hun gennemgik en operation i sin arm og albue i efteråret sidste år, som ikke gik særlig godt. Det har hun også skrevet om i sine tekster. Hun brækkede højre hånd. Og var smadret i næsten et år. Hun blev opereret tre gange og skulle opereres igen. Hun havde ondt af sig selv, siger Annegrethe Rasmussen til Ekstra Bladet. 

- Synnøve skrev til mig, at lægerne havde fortalt hende, at hun ikke ville kunne bruge sin arm de næste to år. Søndag skrev hun til mig, at hun ikke var i stand til at leve ordentligt, hvis hun ikke kunne skrive. Hun skrev, at alting ligesom var forbi, fortæller chefredaktøren.  

Sponsoreret indhold