Nyheder5. november 2011

Sveriges konge dummer sig igen, igen

- Han går over grænsen, lyder det fra ekspert
Carl Gustaf har tidligere ytret sine politiske holdninger og har tilsyneladende ikke lært af tidligere tiders fejl
Carl Gustaf har tidligere ytret sine politiske holdninger og har tilsyneladende ikke lært af tidligere tiders fejl
 Foto: All Over

Der var ellers lige ved at blive stille omkring den svenske konge, Carl XVI Gustaf, som ellers har været meget omtalt i verdenspressen efter at være blevet anklaget for både utroskab, omgang med kriminelle og vilde fester.

Men efter et interview med avisen Dagens Industri er kongen nu igen i fokus, skriver B.T.

Læs også: Mere pres på det svenske kongehus

Carl Gustaf ser nemlig stort på det faktum, at royale normalt ikke udtaler sig om politik. I den svenske avis giver kongen gerne sit synspunkt til kende mht. den nuværende græske krise og især den folkeafstemning, der indtil i går så ud til skulle gennemføres.

- Jeg forstår det ikke. Nu er han (Papandreou, den græske premierminister, red.) gået ud med, at det skal til folkeafstemning. Hvor lang tid tager det at holde en folkeafstemning? 2 måneder! Skal hele det økonomiske system i verden - frem for alt det i Europa - vente? Det går jo ikke, tordnede Carl Gustaf i interviewet, hvor den græske premierminister i det hele taget bliver revset godt og grundigt.

Læs også: Svenskerne vil bytte Carl Gustaf med Victoria

Det har naturligvis skabt en del kritik af Carl Gustaf i vores naboland.

- Han skal ikke udtale sig om folkeafstemning som et middel. Der er han gået for langt ind i detaljen. Han går ind i en diskussion om, hvorvidt folkeafstemninger er godt eller ej, og der går han over en grænse, siger Olof Ruin, professor i statsvidenskab ved Stockholms Universitet til den svenske avis Aftonbladet.

Dermed kan man ikke ligefrem sige, Carl Gustaf er med til at skabe ro om det for tiden temmelig skandaleombruste svenske kongehus.

Sponsoreret indhold