Mere pres på det svenske kongehus

Kronprinsesse Victorias mand prins Daniel er nu kommet i fokus pga. sin købte universitetsplads

Kronprinsesse Victorias mand prins Daniel er nu kommet i fokus pga. sin købte universitetsplads

Foto: All Over

Der er i den grad pres på det svenske kongehus i øjeblikket, hvor kong Carl Gustaf er kommet i massiv fokus efter anklager om utroskab, omgang med kriminelle og vilde fester.

Nu er det så svigersønnen, prins Daniel, der løber med lidt af opmærksomheden, efter Aftonbladet kan fortælle, at han har betalt 200.000 svenske kroner for at springe køen over til det anerkendte Karolinska Institut i Stockholm.

Læs også: Daniels pinlige stunt

Det er penge, der efter al sandsynlighed stammer fra den royale apanage, og det bliver derfor de svenske skatteydere, der kommer til at betale for, at prins Daniels gennemsnit ikke var højt nok til en direkte plads på fysiologistudiet.

Der er dog ikke noget ulovligt ved fremgangsmåden, da man i Sverige gerne må købe sig til en plads på universitetet.

Læs også: Svenskerne vil bytte Carl Gustaf ud med Victoria

- Jeg tror personligt, at vi som svenske skatteydere får betalingen tilbage, i form af at prinsen bliver dybt involveret i fonde og stiftelser, som arbejder med børnefedme og for at forbedre sundheden. Alt det gode, prinsen vil lave for disse områder, er mere værd end 200.000 svenske kroner, forsvarer hofmarskal Svante Lindqvist.

Prins Daniel, der tidligere har arbejdet som fitnessinstruktør, kommer til at modtage eneundervisning på sine 4 semestre på universitetet, idet han ellers ikke har tid til at passe sine royale pligter.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close