Nyheder10. maj 2017

Sverige synger sig sikkert videre til Eurovision-finalen

Tirsdag blev 18 deltagerlande skåret ned til 10 finalister i Eurovision. Danmark skal først dyste torsdag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/3.04078989.jpg
 Foto: All Over

Skal man tro bookmakerne, så har vores svenske naboer en god chance for at sikre sig en plads i top tre, når finalen i dette års Eurovision afvikles lørdag aften i Kijev i Ukraine.

Ved tirsdagens semifinale, hvor deltagerlandene kæmper om finalepladser, gik det da også strygende for Robin Bengtsson, der stiller op med sangen "I Can't Go On".

Da de 18 deltagende lande i den første semifinale blev reduceret til 10 finalister, var Sverige således i blandt. Værre gik det for vores nordiske naboer fra Finland og Island, der ikke kom gennem nåleøjet til finalen.

Sammen med Italien og Portugal dyster Sverige ifølge oddssætterne om det store trofæ og retten til at afholde showet næste år. Det er kun to år siden, Sverige senest sikrede sig sejren.

Sidste år var det Ukraines Jamala, der vandt Eurovision med sangen "1944", og derfor er det Ukraine, der i år er værtsland.

Først torsdag aften skal dansk-australske Anja Nissen officielt på scenen og repræsentere Danmark med sangen "Where I Am", men allerede onsdag aften får hun sin sag for, for ved generalprøven skal de deltagende landes juryer afgive deres point.

Anja Nissens odds er langsomt steget under de indledende prøver, og hos flere bookmakere er hun oppe i top ti. På torsdag skal hun blandt andet dyste mod Norge, Israel og Schweiz.

Direkte kvalificeret til finalen er ud over værtslandet Ukraine også Spanien, Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Italien.

Semifinalen med dansk deltagelse sendes på DR1 klokken 21.00 torsdag aften.

Sponsoreret indhold