Nyheder9. maj 2017

Anja tager kendte ansigter med på scenen

Den dansk-australske sangerinde har flere erfarne folk med, når hun skal synge sit Eurovision-nummer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/8.22726601.jpg
 Foto: All Over

Når Anja Nissen torsdag aften går på scenen ved Eurovision i Kijev i Ukraine, står hun selv i forgrunden i sin røde kjole og sit lange blonde hår.

Men bag hende er der flere kendte ansigter, som mange danskere vil kunne huske at have set før.

Mens man ved det danske melodigrandprix ikke længere benytter live kor, er det nemlig anderledes ved Eurovision.

Og her består Anja Nissens kor blandt andet af den tidligere X Factor-vinder Linda Andrews og den tidligere melodigrandprix-deltager Andy Roda, der altså har taget tjansen med at bakke Anja Nissen op i kampen om at sikre en dansk finaleplads i Eurovision.

- Vi har før været en del af melodigrandprix-koret og har hver især vores relationer til DR. Det er vores gode veninde Julie, der har samlet koret i år, forklarer Andy Roda.

I 2013 sang han kor på hele syv af sangene ved det danske melodigrandprix, og han sang også kor for Basim, da han repræsenterede Danmark i Eurovision i København i 2014. I 2015 stillede han selv op som solist.

Også Linda Andrews har et langt melodigrandprix-cv bag sig efter sin sejr i X Factor i 2009.

- Vi har alle sammen været med i melodigrandprix-sammenhænge før, jeg har selv været med i fire og et internationalt i Malmø for Slovenien i 2013, fortæller hun.

For de to er der ikke meget betænkningstid, når de får muligheden for at være med i den store sangkonkurrence - heller ikke selv om det ikke er dem, der står i spotlyset.

- Når man bliver ringet op og spurgt, om man vil stille op for moderlandet, så siger man selvfølgelig ja tak. Og så er det en fantastisk mulighed for at møde venner og kolleger, siger Andy Roda.

Dansk-australske Anja Nissen ligger lunt hos bookmakerne til en finaleplads, men hos sit kor har hun allerede scoret "douze points".

- Det er en fornøjelse at arbejde sammen med en, der både er dygtig og ambitiøs og kan sit håndværk. Og hun er sød og rar og grineren, siger Andy Roda om den 21-årige sangerinde, der tidligere har vundet talentshowet "The Voice" i Australien.

- Hun er en virkelig dygtig sangerinde, så det er bare en stor ære at få lov at synge med hende, istemmer Linda Andrews.

Om Anja Nissen og hendes kor går videre til finalen med sangen "Where I Am", bliver afgjort torsdag aften. Showet sendes på DR1 klokken 21.00.

Sponsoreret indhold