Lundin dømt igen: Slog en medindsat

Foto: Discovery Networks / Biecam

Det gør måske ikke den store forskel, men nu kan morderen Peter Lundin eller Thomas Kristian Olesen, som han har skiftet navn til, se frem til 30 dage mere bag tremmer oveni den livstidsdom, som han afsoner i Herstedvester Fængsel.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået aktindsigt i dombogen 

Peter Lundin er blevet dømt efter den milde voldsparagraf. Det fremgår af domsbogen, at Peter Lundin stak to lussinger til en medindsat tilbage i sommeren 2016. Det skete på et udendørsaral i det lukkede fængsel, hvor nogle af landets aller hårdeste kriminelle er buret inde. 

Ifølge offerets egen forklaring sad han på en bænk sammen med nogle andre indsatte, da Lundin stillede sig tæt på og langede ham to lussinger efterfulgt af et 'Hav en god aften'. 

I retten kom det frem, at offeret gennem længere tid havde følt, at Lundin var sur på ham og havde følt sig truet. 

Og det stod Lundins medtiltalte ikke alene med i retten. Han blev bakket op af to fængselsbetjente som angiveligt havde set Lundin klaske ham de to lussinger gennem et vindue. 

Lundin selv nægtede sig skyldig, og forklarede i stedet, at det var lige omvendt, nemlig hans medindsatte havde været truende overfor ham, og han derfor følte, at det var nødvendigt at konfrontere ham. 

'Aede' ham

Han havde derfor ifølge sin egen forklaring sat hånden op til den medindsattet øre. Men der var ikke tale om en lussing, men han 'aede' bare den medindsattes kind. Den forklaring fik han opbakning til af andre hårdkofte kriminelle. Det skriver Ekstra Bladet. 

Men alligevel holde fængselsbetjentene fast i deres forklaring. I retten forklarede Lundin, at 'det var ikke det, de havde set, som var sket, og at det bare var en kærlig bevægelse på (offerets navn udelagt, red.) kind. 

Den nu 46-årige Lundin blev kendt i den brede befolkning i år 2000, da hans forbrydelser sendte bølger af chok og foragt gennem den danske befolkning. I 2001 blev han dømt livstid for drabet på sin kæreste Marianne Pedersen og hendes to sønner Dennis og Brian. 

På bestialsk vis udslettede han hele den lille familie i huset i Rødovre. Først knækkede han nakken på dem, for bagefter at partere dem i garragen. Han pakkede kropsdelene i sorte affaldssække, så renovationspersonalet kunne tager det med til Vestforbrændingen. 

Ligene af de tre er aldrig blevet fundet. 

Det var ikke det første gang, at Lundin havde menneskeliv på samvittigheden. Tilbage i 1991 boede han i USA, og i en alder af 19 år slog han sin mor ihjel. Han kvalte hende, angiveligt fordi hun forsøgte at klippe hans lange hår. 

Han har tilbragt 25 af hans 46 år bag tremmer. Først i et højsikret fængsel i USA og senere bag murene i Herstedvester.

Du kan dykke endnu mere ned i Lundin-sagen i Kanal 5's dokumentar 'Profil af en morder: Special'. Du kan se de to afsnit på Dplay

 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close