Skræmmende "Stalker"-serie kommer til Danmark

Stalking kan føre til skrækkelige forbrydelser. Det tager den amerikanske serie \

Stalking kan føre til skrækkelige forbrydelser. Det tager den amerikanske serie "Stalker" fat på i det nye år.

Foto: SBSDen populære amerikanske krimiserie "Stalker" får nu premiere på dansk TV. Det oplyser Kanal 5, som allerede sender seriens første afsnit den 1. januar.

"Stalker" handler om specialafdelingen i Los Angeles, som håndterer de uhyggelige stalker-sager, hvor gerningsmanden forfølger, skræmmer og ofte forbryder sig mod offeret.

LÆS OGSÅ: Medina forfulgt af stalker

- Emnet er efterhånden meget aktuelt, og det er en serie, vi forventer os meget af, skriver Søren Thorup, der er pressemedarbejder hos SBS, som står bag Kanal 5, og forklarer handling i første afsnit.

- New Yorkeren Jack Larson tilslutter sig stalker-enheden i Los Angeles for at hjælpe dem med at opklare sagen om en ung kvinde, som betalte den ultimative pris for 'stalking' og brændte ihjel levende i sin bil, skriver han til SE og HØR om den nye serie.

LÆS OGSÅ: Von Triers stjerne forfulgt af stalker


Dylan McDermott og Maggie Quigley har hovedrollerne i den psykologiske thrillerserie, som for tiden også sendes i USA. (Foto: SBS)

Det første af 14 afsnit af "Stalker" sendes som snigpremiere torsdag den 1. januar klokken 23.55.

Torsdag den 8. januar sendes første afsnit igen klokken 20.00 og andet afsnit klokken 21.00.

LÆS OGSÅ: Miley Cyrus får syg stalker dømt

Hårde bonusfacts om stalkere:

Flere studier påpeger, at der findes fem typer stalkere.

- Den afviste stalker: Forfølger offeret for at ændre eller omvende en skilsmisse, et brud eller lignende.

- Den krænkende stalker: Vil tage hævn over offeret, fordi stalkeren føler sig forurettet. Denne stalker gør alt for at skræmme og chokere offeret.

LÆS OGSÅ: Sandra Bullock angrebet af stalker

- Den intime stalker: Forsøger at skabe en kærlig relation til offeret. Denne stalker tror, at offeret er en slags "soul mate", og at de er skabt for hinanden.

- Den inkompetente bejler: På trods af dårlige karismatiske egenskaber har stalkeren kastet sin kærlighed på offeret, som vedkommende forsøger at få et forhold til. Offeret er ofte allerede i et forhold med en anden.

- Den aggressive stalker: Udspionerer offeret for at planlægge et - ofte sexuelt - overgreb. Denne stalker kan være den farligste af dem alle.

I USA anslås det, at den gennemsnitlige stalker-sag varer 22 måneder, og kun 50 % af alle stalkere bliver anmeldt - hvoraf 25 % bliver anholdt - og kun 12 % bliver retsforfulgt.

LÆS OGSÅ: Skuespiller stalker sine børn på nettet

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close