Silas Holst: Det hårdeste, jeg har prøvet

Silas Holst spiller rollen som Tony Manero i musicalen \

Silas Holst spiller rollen som Tony Manero i musicalen "Saturday Night Fever", som får premiere i Falconer Salen den 17. marts og efterfølgende i Musikhuset Aarhus den 19. maj.

(Foto: Peter Grosen)

Vi er vant til at se ham springe omkring så let som ingenting i diverse forestillinger. Men selv en toptunet superdanser kan få en opgave, som er lige ved at tage pippet fra ham.

Det skete for nylig for Silas Holst da han skulle forsøge sig med det legendariske dansenummer i ”Saturday Night Fever”.

– Det er ganske enkelt det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Jeg var praktisk talt ved at besvime, fortæller den 33-årige tidligere "Vild med dans"-vinderen, da SE og HØR møder ham i forbindelse med læseprøverne på musicalen, som får premiere i Falconer Salen den 17. marts og efterfølgende i Musikhuset Aarhus den 19. maj.

Men på trods af anstrengelserne glæder Silas sig som et lille barn til rollen.

– Jeg har jo tidligere danset i ”Dirty Dancing” og ”Grease”, så det er toppen at få denne med. Nærmest som en treenighed, siger han.

Selv om han ikke er gammel nok til at være vokset op med filmen ”Saturday Night Fever”, er det alligevel nostalgisk for ham at få lov at danse som Tony Manero.

– Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set den, men  det er mange. Den har jo nærmestværet en del af min opdragelse og uddannelse som danser, forklarer han.

At der er knald på dansen, kan kollegaen Bodil Jørgensen bevidne.

– Det er utroligt, hvad han kan klare. Han er en formidabel danser, og så er han også lige blevet far igen. Men han klarer det hele, siger hun beundrende og tilføjer: – Men her er det jo også smart, at de er tre forældre.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close