Nyheder3. januar 2017

Silas Holst: - Jeg bruger undertekster for at forstå 'Arvingerne'

'Arvingerne' kommer næppe til at vinde priser for sin lyd
https://imgix.seoghoer.dk/media/b0885abd1d4448dfa96ad60076f1db8b.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Så du med, da DR på årets første dag sendte sendte det første afsnit i den absolut sidste ombæring af succes-serien, 'Arvingerne'?

Du var næppe den eneste, da serien har haft et stabilt seertal på pænt over halvanden million seere til hvert afsnit søndag aften på DR1 klokken 20.00.

De to hidtidige sæsoner har også på det nærmeste ryddet bordet ved uddelingen af Robert-priser, hvor de hver har hentet fem priser.

Men lyden kommer de næppe til at vinde priser for - heller ikke i denne - sidste - omgang.

Helt fra begyndelsen i 2014 har serien fået kritik af seerne for dårlig lyd.

Seernes budskab er, at lyden er så mudret, at man ikke har kunnet høre, hvad de medvirkende siger.

DR er kede af kritikken, men dramachef Piv Bernth har tidligere forklaret den dårlige oplevelse med, at de mange fladskærme i danskernes hjem gengiver lyden dårligt, og at det er en medvirkende årsag til den dårlige oplevelse.

Og søndag var den gal igen.

I hvert fald ifølge skuespiller, danser og burgerbar-ejer, Silas Holst, der ellers er en af de mange, der er vild med serien om Emil, Signe, Gro og Frederik fra Grønnegaard.

- Endte med at tekste fantastiske "Arvingerne" igår da jeg ikke kunne høre hvad de sagde... Glad for idag at læse jeg ikke var den eneste.. Frygtede helt hørelsen havde taget skade af alt det nytårs fyrværkeri..., skriver Silas Holst på Instagram.

Over 1.000 har liket opslaget, og mange erklærer sig enige med Holst i, at lyden gør det nødvendigt at bruge undertekster for at få det hele med.

På Arvingernes Facebookside var der også stor kritik af lyden efter første afsnit, og her svarede en af skuespillerne, 'Frederik' - spillet af Carsten Bjørnlund, de mange utilfredse seere.

- Kære søde mennesker. Vi laver vores arbejde ordentligt. Tro mig. Når I ikke kan høre noget, skyldes det formentlig at jeres udstyr enten ikke er indstillet korrekt eller simpelthen er for dårligt. Så inden I igen anklager hårdt arbejdende mennesker for ikke at gøre sig umage, så tjek jeres udstyr. Alternativt kan serien streames på computeren, hvor der sendes i stereo. Det burde afhjælpe problemet. Ellers er der kun læge tilbage, Mvh. C, skriver Carsten Bjørnlund. Se Silas Holsts og Carsten Bjørnlunds opslag og galleri fra sidste runde af 'Arvingerne herunder:

Arvingerne, sæson III, december 2016

Hvad mener du? Er du enig med Silas Holst i, at lyden i 'Arvingerne' er for dårlig, eller har Carsten Bjørnlund ret - dit udstyr er for dårligt eller forkert indstillet, eller du hører bare dårligt.

Sponsoreret indhold