Historisk brev solgt: Beskriver det ’royale mareridt’ efter Dianas død

Se listen: Her er Prinsesse Dianas SIDSTE ønskerEt 'historisk' brev, som beskrev det britiske kongehus' sorg over prinsesse Dianas død, er netop blevet solgt på auktion for 2.500 britiske pund, eller lidt over 25.000 danske kroner.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Brevet, der er skrevet både i hånden og på maskine, er forfattet af den britiske prins Philip i dagene efter bilulykken i Paris 31. august 1997, som dræbte prinsesse Diana.

I brevet fortæller prins Philip, der er gift med den britiske dronning Elizabeth, om sin store sorg over den tragiske ulykke, og han kaldte endda tiden for et "mareridt" for den royale familie.

Brevet blev sendt til prins Philips niece fem dage efter Dianas død, og i brevet afslører Prins Philip også, at "hysteriet omkring Dianas død" gjorde det sværere at beskytte og trøste hendes sønner, prins William og prins Harry.

LÆS OGSÅ: Dianas kok raser: Hendes mindesmærke raseres

I dagene efter ulykken endte det britiske kongehus nemlig i et sandt stormvejr, fordi briterne mente, at dronning Elizabeth ikke håndterede Dianas død eller briternes sorg følsomt nok. Blandt andet blev kongehuset kritiseret for ikke at udtale sig offentligt om Dianas død og for ikke at flage på halvt over Buckingham Palace. Prins Philip udtrykker i det hånd- og maskinskrevne brev stærke følelser omkring pressen og om, hvordan kongehuset blev beskyldt for ikke at "sørge nok" over Dianas død.

I brevet, som efter alt at dømme er skrevet på vegne af både prins Philip og dronning Elizabeth, står der blandt andet: "Vi er endda blevet kritiseret for at "tvinge" drengene (prins William og prins Harry, red.) til at gå i kirke om søndagen på dagen for ulykken."

LÆS OGSÅ: Dianas død forbliver mysterium

Prinsesse Diana døde i en grusom bilulykke 31. august 1997, da den sorte bil, hun var passager i, kørte galt i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris. Hun blev efterfølgende hentet hjem af prins Charles og fik en statsbegravelse 6. september 1997 i Westminster Abbey, hvor hele det officielle England deltog.

Prinsesse Diana er begravet på et hemmeligt sted af sikkerhedsmæssige hensyn, men hendes mindesmærke ligger på Earl Spencers ejendom Althorp i Northamptonshire.

LÆS OGSÅ: Dianas 'døds-bil' til salg

Det historiske brev er underskrevet "Med stor kærlighed, Philip", og blev solgt for 2.500 britiske pund, eller omkring 25.000 danske kroner på en auktion i Colchester, Essex, tirsdag.
Brevet var en del af den royale families private samling, og den var blevet vurderet til mellem 1.000-1.500 pund.

Brevet blev købt af en privat og anonym køber.

Se billeder fra Dianas begravelse herunder:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close