Nyheder24. september 2016

Sara Maria efter cirkuseventyret: Go’e muller

Oven på et halvt år som sprechstallmeister i Cirkus Arena er den tidligere vejrvært klar til nye udfordringer i træningscentret

Sara Maria efter cirkus

Vi kender hende som vejrgudinde og overbevisende fredagsdanser, men i virkeligheden hører hun hjemme med savsmuld under fødderne. Sara Maria Franch-Mærkedahl rejste i sin barndom rundt med sin fars cirkus, og det seneste halve år har hun selv prøvet kræfter med det hårde rakkerliv i Cirkus Arena.

– Det var spændende og udfordrende og helt anderledes at opleve selv. Nu hvor jeg er færdig, kan jeg godt mærke, at det har været sygt hårdt. Jeg havde seks fridage på det halve år, fortæller den tidligere ”Vild med dans”-vinder, som havde titel af sprechstallmeister i de seks måneder sammen med sangeren James Sampson og cirkusartisten Patrick Berdino.

Oplevelsen med at introducere artisterne og underholde det kræsne cirkuspublikum har da også stillet ekstra store krav til Sara Maria. – Det er fedt at få folks reaktion direkte, men det gør også ondt nogle gange. Lige så snart man ikke har den rigtige energi, mærker man det med det samme. Det var en fed øvelse. Den direkte respons får du jo ikke på TV, fortæller den labre larve.

Det halve år som cirkusprinsesse rundt i landet har da også været en prøvelse for den fraskilte mor til to.

– Det har været noget af et koordineringsarbejde med mine børn. Jeg kunne godt finde på at lave cirkus igen, men jeg tror ikke, jeg siger ja til et halvt års turné. Mest på grund af mine børn, fortæller Sara Maria.

Den tidligere TV-vært har siden december dannet par med dessertkokken Morten Heiberg, og det nye forhold fik en hård start, da Sara Maria sagde ja til at genoptage familietraditionen.

– Der er ingen tvivl om, at det er skidesvært. Morten har megatravlt med sit eget, og jeg har boet i Jylland i tre en halv måned. Selv om man tænker, at det bliver supernemt at se hinanden, og at man jo bare lige kan køre hjem, så er jeg tit kommet tilbage søndag aften, har været hos mine børn og så set Morten et par timer, og så var det videre, indrømmer hun. – Men vi klarer det. Lige nu lever vi i nuet, og jeg har meget fokus på at være sammen med mine piger så meget som muligt, siger Sara Maria. Hjemme i København er tempoet dog ikke sat ned hos den 36-årige altmuligkvinde. Senere på måneden debuterer Sara Maria som forfatter med løbebogen ”Boost dit løb” sammen med Gitte Høj, og den 1. oktober afslutter hun uddannelsen som instruktør i Reformer hos Energii. ”Reformer” er tidens hotte træningsform for kvinder.
– Jeg har lavet Reformer i mange år. Man bruger sin core i alle øvelser, og det kan jeg godt lide. Jeg er ikke så meget til at løfte vægte, og jeg synes heller ikke, det er så feminint, afslører Sara Maria. Til efteråret kan man altså blive undervist af den tidligere vejrvært, så balderne brænder, og lungerne skriger, og det er et bevidst skridt at gå træningsvejen, fortæller hun. – Jeg fokuserer meget på træning og sundhed nu. Det har altid interesseret mig, men tidligere var det meget i det skjulte. Jeg drømmer om at tage yogauddannelsen næste år, men lige nu er der fokus på vores nye løbeunivers og webshop. Jeg elsker ny viden og kan godt lide at udvikle mig selv, smiler Sara Maria, som heldigvis også lover, at hun er tilbage på TV-skærmen i det nye år.

Sponsoreret indhold