Nyheder 3. april 2016

Sara Maria, James og Patrick: Vilde med cirkus

Tidligere har de boltret sig på et dansegulv, men nu valser de rundt i Cirkus Arenas manege
Foto: Dan Mariegaard

De har alle tre været med i ”Vild med dans”, hvor de med selvsikkerhed skulle kaste sig ud i både tango, vals og cha-cha-cha. Nu er dansegulvet blevet skiftet ud med en manege, og selvsikkerheden skal stadig være i top, når der skal præsenteres elefanter,gynges højt oppe under teltdugen og hoppes på trampolin.

Sara Maria Franch-Mærkedahl, 35, James Sampson, 45, og cirkussønnen Patrick Berdino, 23, er nemlig årets værter i Cirkus Arena.

– ”Vild med dans” spiller helt klart ind, da det er det, som er temaet, forklarer Sara Maria til spørgsmålet om, hvorfor netop hun og James er blevet valgt til værter.

Hun vandt ”Vild med dans” i 2014, og James Sampson og Patrick Berdino var begge deltagere i 2015. Nu er de alle tre værter i cirkus.

Foto: Dan Mariegaard

Patrick Berdino er vant til at leve et liv på landevejen, og en dag bliver det ham, der skal overtage titlen som cirkusdirektør i Arena (Foto: Kaspar Wenstrup)

Familien er med
Ud af campingvognen kommer James Sampsons to børn Zoya og Zion. Det er nemlig ikke kun James, som skal optræde i savsmuldet – det er hele familien.

– Vi var nede at besøge Cirkusland (der hvor Cirkus Arena ligger hele vinteren, red.), og her faldt jeg i snak med cirkusfamilien. En time senere var det aftalt, at vi skulle være med. Det gik så hurtigt. Mine børn elsker at optræde, og min søn har jo danset i mange år, fortæller sangeren. Det er svært at passe både skole og cirkus på samme tid, så familien har valgt, at børnene får en skolepause.

– Mine børn skal først tilbage til skolen næste år. Nu bliver de hjemmeskolet, hvilket er nemmest, når vi også er en del af cirkusset, forklarer James Sampson, som også fortæller, at konen Evy skal dyrke sin interesse for personlig træning og yoga, imens de er af sted.

Foto: Dan Mariegaard

James Sampsons to børn Zoya og Zion optræder begge i cirkus med dans (Foto: Kaspar Wenstrup)

I fars fodspor
Selv om det er første gang, at Sara Maria optræder i en cirkusmanege, er cirkus bestemt ikke en fremmed verden for TV-pigen. Hun har nemlig cirkusblod i årerne.

– Jeg er født og opvokset i cirkus. Min far er cirkusartist, så jeg har været vant til at være i cirkus med min far. Jeg rejste meget med ham i Japan, Rusland, Sydamerika og Australien, da jeg var lille. Jeg har altid gerne villet optræde, og da jeg var yngre, dansede jeg funk og var model. Jeg har altid haft et entertainergen, men min mor var også god til at sige til mig, at det var vigtigt med en uddannelse at falde tilbage på, fortæller Sara Maria.

Et liv på landevejen er en omvæltning for den 35-årige familiemor, som også får børnene Kastanje og Vega Marie med noget af vejen.

– Børnene kommer til at bo her hver anden uge. De kommer mest hen over sommeren, da de har sommerferie der. Min kæreste kommer også og besøger mig, men han kan ikke bo her, da han selv har meget travlt, forklarer Sara Maria, som for nylig kunne fortælle, at hun er blevet kæreste med dessertkongen og ”Masterchef”-dommeren Morten Heiberg.

Foto: Dan Mariegaard

Kostumerne er farverige og fyldt med perler. Det er den danske designer Lasse Spangenberg, som har tryllet med nål og tråd (Foto: Kaspar Wenstrup)

Sponsoreret indhold