Nyheder19. maj 2023 (opd. 19. maj 2023)

Saboterede karameller: Carletti fandt på det

- Vi har ikke været involveret i Carlettis markedsføring op til sidste skoledag, lyder det nu fra firmaet Dream Influencers
Senest har en otteårig pige fået nogle karameller, som indeholdt glasskår og kattemad.
Senest har en otteårig pige fået nogle karameller, som indeholdt glasskår og kattemad.
 Foto: Colourbox

TIP OS ANONYMT: Kender du mere til sagen? Skriv en fortrolig mail til journalisten på saad@sh.dk

LÆS OGSÅ: Carletti er gået i flyverskjul

Nye detaljer er nu kommet frem i al balladen om de ubehagelige fund i karamellerne.

Før 9. klassernes sidste skoledag florerede videoer på de sociale medier, hvor flere influencers blandt andet opfordrede til at fylde krydderier som chili og hvidløg i karameller fra Carletti, hvilket skabte stor vrede på nettet.

Ifølge SE og HØR's oplysninger hører mange af influencerne under marketingvirksomheden Dream Influencers, og virksomheden hjælper de unge influencere med samarbejdspartnere. I dette tilfælde Carletti.

SE og HØR har derfor talt med Mads Wedderkopp, CEO i Dream Influencer, for at høre nærmere om, hvis idé det var at fylde blandt andet krydderier i karamellerne fra Carletti i forbindelse med sidste skoledag.

Og det tyder på, at det hverken var Dream Influencers eller influencernes idé. For ifølge SE og HØR's oplysninger var det ikke influencerne, der ønskede det - og nu tager deres arbejdsgiver også afstand.

- Vi har ikke været involveret i Carlettis markedsføring op til sidste skoledag.

- Vi henviser derfor til Carletti for yderlige kommentarer, fortæller Mads Wedderkopp på vegne af virksomheden og influencerne.

- Vi tager selvfølgelig stærkt afstand fra al form for kommunikation og handlinger, som kan være med til at skabe utryghed sidste skoledag, afslutter han.

SE og HØR ville gerne høre Carletti nærmere om Dream Influencers' udmelding, men slik- og chokoladeproducenten ønsker slet ikke at forholde sig til kritikken.

Der har de seneste dage været meget ballade om ubehagelige fund i karameller i forbindelse afgangselevernes sidste skoledag, som fandt sted onsdag.

På folkeskoler rundt omkring i landet er der nemlig blevet fundet alt fra tegnestifter til knappenåle, hvilket har fået flere skoleledere til at skrive ud til forældre og medarbejdere på Aula for at advare om faren.

Senest fik en otteårig pige karameller med glasskår og kattemad. Pigen går på en folkeskole i Helsingør.

Til SE og HØR oplyser Nordsjællands Politi, at de i skrivende stund har fået tre henvendelser om fund i karameller.

Sponsoreret indhold