Nyheder28. juli 2014

Sådan sluttede touren for Fuglsang, Bak og Mørkøv

Efter Fuglsangs styrt endte Tour de France ikke imponerende for de danske drenge
Jakob Fuglsang indhentede aldrig det tabte efter styrtet på 13. etape
Jakob Fuglsang indhentede aldrig det tabte efter styrtet på 13. etape
 Foto: All OverEfter en dramatisk tour, der startede med en første etape i det engelske, hvor Mark Cavendish styrtede og røg ud på hjemmebane, rullede rytterne i går ind på
Champs-Élysées i Paris.

Og den 21. og sidste etape af dette års Tour de France sluttede ganske ventet med en sejr til Vincenzo Nibali, men for hans danske holdkammerat Jakob Fuglsang så det noget anderledes ud.

Efter et grumt styrt på 13. etape, hvor Astana-rytteren ellers lå placeret som nummer 10, da de kørte over startstregen, gik det kun ned ad bakke for Fuglsang, og han måtte i går se sig tilfreds med en 36-plads.

LÆS OGSÅ: Så dyr er Fuglsangs tour-cykel

LÆS OGSÅ: Glem Nibali! Her er vinderen på Champs-Élysées


Han var dog stadig den bedst placerede dansker i feltet. De to andre landsmænd, Lars Bak og Michael Mørkøv, kom ind på hhv. 82. og 124.-pladsen ud af de 164 ryttere, der gennemførte løbet.

Cavendish var langt fra den eneste, der måtte trille cyklen hjem i garagen. Også kendte navne som Andy Schleck, Chris Froome og Fabian Cancellara måtte udgå, mens Team Tinkoff-Saxo's kandidat til den gule trøje Alberto Contador røg i den regnvåde asfalt med 70 km/t og dermed også sagde farvel til touren.

Men Bjarne Riis' ryttere kæmpede videre og sikrede den nye holdejer, russeren Oleg Tinkov, endnu en chance for at lade champagne-propperne poppe efter en flot plads som nummer 11 i holdkonkurrencen og en mand i den prikkede bjergtrøje.

LÆS OGSÅ: Chok! Cavendish er ude af touren

LÆS OGSÅ: Se de triste billeder: Her forlader Contador touren

Sponsoreret indhold