Hollywood27. juli 2014

Glem Nibali! Her er vinderen på Champs-Élysées

Rabobank-rytter sejrer i tæt sprint med 68 km/t
Marianne Vos vandt i dag Le Course by le Tour de France

Senere i dag kører 21. og sidste etape af dette års Tour de France, men allerede nu står der en vinder på Champs-Élysées.

Kun få timer før, at Nibali og de andre mandlige ryttere ruller ind over brostenene, kørte de bedste kvindelige cykelryttere nemlig en-dags-løbet La Course by Le Tour de France.

Og ikke overraskende vandt den siddende verdensmester Marianne Vos, der sprintede over målstregen med 68 km/t.

Marianne Vos vandt i 2012 OL-guld i landevejscykling (Foto: All Over)

Kort før mål var der massestyrt i fronten, men både verdensmesteren og konkurrenten Kirsten Wild slap udenom, hvorefter de to ryttere begge kørte efter sejren i rygende fart. Men det blev altså Vos, der slog Wild på målstregen.

27-årige Marianne Vos kommer fra Holland og kører for Rabobanks kvindehold Rabo Liv. Udover verdensmester-titlen vandt hun også til OL og har gennem sin flotte karriere sikret sig et hav af titler.

Det er første gang, at de kvindelige ryttere får lov at rulle ind på Champs-Élysées samme dag, som mændene afslutter deres store tour.