Sådan bliver Natasja mindet i dag

Foto: All Over Press

En junidag i 2007 endte tragisk for den danske reggaestjerne Natasja Saad, da hun mistede livet i en bilulykke i Jamaica kun 32 år gammel.

I dag, lørdag, er det 10 år siden, at rapperen og sangerinden mistede livet på den caribiske ø, og dagen igennem bliver hun mindet og hyldet af familie, venner og fans.

På de sociale medier mindes flere den afdøde reggaesangerinde, og en af dem er musikeren Rasmus Poulsen, der optræder under kunstnernavnet Raske Penge.

- Stadig Danmarks største reggaekunstner nogensinde og en af min generations vigtigste stemmer. Og et af de fedeste mennesker! Savnet i 10 år i dag, skriver han til en video af Natasja.

Også radioværten Pelle Peter Jensen sender en mindesbesked af sted til den danske rapper.

- 10 år siden Natasja gik bort. Der har ikke været nogen som hende siden, skriver han på Twitter.

I løbet af dagen er der arrangeret flere begivenheder til minde om sangerinden, der stod bag hits som "Gi' Mig Danmark Tilbage", "Op Med Ho'det" og "Fi Er Min".

I Kulturcentret Assistens på Nørrebro i København bliver Natasja Saad mindet for sine tekster, som hun selv forfattede, og ifølge arrangørerne byder dagen på en miniudstilling, film og oplæsning, mens musikstjernens yndlingsret også serveres.

Lørdag aften klokken 20 hyldes Natasja Saad ligeledes på Pusher Street på Christiania. Her afholdes der ifølge musikmanagementet Sky Juice Reggae en mindefest til ære for den danske rapper.

Allerede som ganske ung interesserede Natasja Saad, der også var kendt under navnet Little T, sig for musikken, og som teenager dannede hun duoen No Name Requested med sangerinden Karen Mukupa.

I 2006 vandt hun den prestigefyldte talentkonkurrence Red Stripe IRIE-FM Big Break 2006 i Jamaica.

I juni 2007 var hun igen i Jamaica for at udbrede sin musik og for at samle inspiration, men turen endte brat, da hun og fire venner endte i et færdselsuheld.

Natasja Saad døde i ulykken, og kort tid efter det tragiske dødsfald udkom hendes dansksprogede album "I Danmark er jeg født".

Da prisuddelingen Danish Music Awards blev afholdt året efter sangerindens død, vandt hun prisen for årets album og årets urban udgivelse, årets kvindelige kunstner og årets sangskriver.

I galleriet herunder kan du se mange flere billeder af Natasja: 

Natasja Saads liv

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close