Nyheder20. december 2018

Guf død: Sådan bliver hans sidste rejse

83-årige Steen ”Guf” Ingolf Gad Østerby døde onsdag efter kort tids sygdom. Eneboeren havde et helt særligt forhold til naturen og den mose uden for Holstebro, hvor han boede i en bus i 38 år. Det er også i naturen, at han vil stedes til hvile
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/guf.jpg
 (Foto: TV 2)

83-årige Steen ”Guf” Ingolf Gad Østerby er efter kort tids sygdom død.

Eneboeren, der havde boet de sidste 38 år ved en mose uden for Holstebro, sov stille ind onsdag aften på Holstebro Sygehus. Her var han blevet indlagt for nogle uger siden med en lungebetændelse.

Det viste sig dog, at det stod langt værre til med Guf.

Han havde kræft i hele kroppen, og der var ikke mere at gøre. Han var endda for svækket til at blive flyttet til et hospice ved Hvide Sande. Selv havde Guf dog et ønske om at dø i skoven, fortæller hans ven Dorthe Østergaard til TV MIDTVEST:

- Jeg er utrolig ked af, at Guf ikke døde i skoven, som han selv drømte om. Men når det er sagt, så døde Guf som en lykkelig mand, fortæller Dorthe Østergaard til TV MIDTVEST.

Guf når dog at få sit sidste ønske opfyldt: Nemlig hvordan han vil herfra. Han har således selv besluttet, at han ønsker at blive brændt, hvorefter hans aske bliver spredt i naturen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/193528.jpg
 (Foto: TV 2)

En barndom med svigt og kaos fik Guf"til at søge ud i mosen. Her har han boet i 38 år uden elektricitet eller rindende vand. Foto: TV2

Det er også Gufs eget ønske, at det kommer til at foregå i stilhed.

I TV 2-dokumentaren ”Da Guf gik i skoven” fortalte ”Guf”, hvordan han drikker vand fra et vandhul, slagter dyr med sin hobbykniv og sin sav, slæber tunge træstammer – og så fortalte han også, at han i en alder af 83 stadig ryger godt og vel 30 cigaretter om dagen.

I dokumentaren fortalte Guf, at han aldrig har været syg eller haft en skavank. Men efter optagelserne er slut, indhentede det hårde liv Guf.

For nogle uger siden fandt fotograf og journalist Majbrit Bach fra TV MIDTVEST Guf svækket i den bus, som han købte for 700 kroner og har boet i de sidste 38 år. Her havde han ligget i sin seng i tre dage uden mad eller cigaretter.

Efterfølgende blev han indlagt på Holstebro Sygehus med en lungebetændelse. Det viste sig dog, at han også var ramt af kræft i hele kroppen.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/193531.jpg
 (Foto: TV 2)

Guf blev fundet i sin seng 6. december. Her havde han ligget afkræftet i tre dage. Nu er han indlagt. Foto: TV2

Mens han var indlagt, modtog Guf massevis af breve og hilsner fra danskerne. Alle har varmet hans hjerte, fortæller Majbrit Bach og Dorthe Østergaard.

Mange af de hundrevis af breve blev læst højt for Guf. Mange har også spurgt ind til Gufs mange dyr, og hvad der nu skal ske med dem.

Majbrit Bach og Dorthe Østergaard fortæller til TV MIDTVEST, at at de er blevet passet godt på af naboer, mens Guf har været indlagt, og at de nu vil få et nyt hjem.

Sponsoreret indhold