Flyttet på enestue: Fremmede vil besøge syg Guf på hospitalet

En barndom med svigt og kaos fik blandt andet \

En barndom med svigt og kaos fik blandt andet "Guf" til at søge væk fra samfundet og ud i mosen.

(Foto: TV 2)

I over 30 år har Steen ”Guf” Ingolf Gad Østerby levet et noget ensomt liv ved en mose uden for byen Vinderup i Jylland.

Men efter han tonede frem på skærmen mandag aften i TV2-dokumentaren ”Da Guf gik i skoven”, er han blevet noget nær allemandseje – og vidt fremmede forsøger nu at besøge ham på hospitalet, hvor han har været indlagt den seneste tid med en lungebetændelse.

Det fortæller Knud Ove Korsgaard, der ejer den skov, som Guf bor i, til Ekstra Bladet:

- Der kommer folk rendende, som han ikke kender. Der var en, der bildte personalet på sygehuset ind, at hun var hans kusine. Men han har brug for ro, så nu er han blevet flyttet på en stue for sig selv, siger Knud Ove Korsgaard til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet...

En barndom med svigt og kaos fik "Guf" til at søge ud i mosen. Her har han boet i 38 år uden elektricitet eller rindende vand. Foto: TV2

Opmærksomheden har dog ikke kun været besøg på hospitalet. Flere har også rettet henvendelse til den journalist på TV Midtvest, der har fulgt Guf i et års tid forud for dokumentaren.

- Jeg har fået tilbud fra folk, der gerne vil ordne hans brænde. Og så er der nogen, der vil samle ind til en ny bus til ham, siger journalist Majbrit Bach til Ekstra Bladet og tilføjer:

Han kan slet ikke forholde sig til alle de tilbud, siger Majbrit Bach, der glæder sig meget over al den kærlighed, der strømmer mod Guf.

- Som han også fortæller i programmet, startede hans liv helt uden kærlighed. Derfor synes jeg, at det er så fortjent, at han mærker den nu, siger hun til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Guf blev fundet i sin seng i bussen 6. december, svækket og syg. Nu er han indlagt. Foto: TV2

I TV2-dokumentaren ”Da Guf gik i skoven” fortalte Guf, hvordan han drikker vand fra et vandhul, slagter dyr med sin hobbykniv og sin sav, slæber tunge træstammer – og så fortalte han også, at han i en alder af 83 stadig ryger godt og vel 30 cigaretter om dagen.

Forleden måtte han dog sande, at det hårde liv havde indhentet ham.

6. december blev Guf fundet i sin seng. Her havde han ligget afkræftet i tre dage. Nu er han indlagt på Holstebro Sygehus med en slem lungebetændelse.

 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close