Nyheder19. december 2018

Efter kort tids sygdom: Nu er Guf død

83-årige Steen ”Guf” Ingolf Gad Østerby er død efter kort tids sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/guf.jpg
 (Foto: TV 2)

83-årige Steen ”Guf” Ingolf Gad Østerby er død.

Det skriver TV Midtvest.

Eneboeren døde tidligere i dag af den kræftsygdom, han havde kæmpet med.

- Jeg er utrolig ked af, at Guf ikke døde i skoven, som han selv drømte om. Men når det er sagt, så døde Guf som en lykkelig mand, fortæller Dorthe Østergaard, der sammen med sin mand ejer den skov, som Guf boede i, til TV Midtvest.

Steen "Guf" Ingolf Gad Østerby gav i sidste uge danskerne et indblik i sit eneboerliv.

Det gjorde han i TV 2-dokuementaren "Da Guf gik i skoven".

I dokumentaren fortalte Guf, hvordan han drak vand fra et vandhul, slagtede dyr med sin hobbykniv og sin sav, slæbte tunge træstammer – og så fortalte han også, at han i en alder af 83 stadig røg godt og vel 30 cigaretter om dagen.

Guf fortalte også, at han aldrig havde været syg eller haft en skavank. Men efter optagelserne var slut, indhentede det hårde liv ham. Artiklen fortsætter efter billedet
https://imgix.seoghoer.dk/193531.jpg
 (Foto: TV 2)
Guf blev fundet i sin seng i bussen 6. december, svækket og syg. Nu er han død. (Foto: TV2) Den 6. december blev han indlagt på Holstebro Sygehus. Her blev han på et tidspunkt i løbet af sin indlæggelse flyttet til en enestue. For mange nysgerrige TV-seere forsøgte nemlig at komme ind og besøge ham.

Det fortalte Knud Ove Korsgaard, der ejer den skov, som Guf bor i, til Ekstra Bladet:

- Der kommer folk rendende, som han ikke kender. Der var en, der bildte personalet på sygehuset ind, at hun var hans kusine. Men han har brug for ro, så nu er han blevet flyttet på en stue for sig selv, sagde Knud Ove Korsgaard til avisen

Ifølge TV Midtvest har Guf selv besluttet, hvordan han skal herfra. Han skal brændes og hans aske skal spredes i naturen. Efter hans ønske kommer det til at foregå i stilhed.

Sponsoreret indhold