Nyheder29. november 2017

"Den store bagedyst": Så vild var denne sæson

I aften er der finale i den "Den store bagedyst", og vi varmer op med et tilbageblik på sjette sæson af det populære bageprogram
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dr-0243973.jpg
 Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Der er blevet bagt roulader, eksotiske kager og bagværk inspireret af "Skriget" - og mange, mange andre kager og søde sager. Deltagerne har grædt, jublet og ikke mindst været i tidsnød.

Den sjette sæson af DR 1's "Den store bagedyst" har indeholdt alle de elementer, som "Bagedyst"-fans kender til og holder af, og i aften ruller finalen over skærmen. Her bliver det afgjort, om det er Kirsten, Jesper eller Andrea, der løber med titlen som Danmarks bedste amatørbager.

Finalen er kulminationen på en sæson, hvor seerne er blevet trakteret med en masse mindeværdige øjeblikke. SE og HØR har her samlet fem punkter (i absolut uprioriteret rækkefølge), som vi vil huske sjette sæson for.

1. De nye dommere

Efter fem sæsoner med konditoren Mette Blomsterberg og bager Jan Friis-Mikkelsen som dommere kom der et frisk, nyt pust i form af konditoren Katrine Foged Thomsen og dessertkokken Markus Grigo.

Det krævede lidt tilvænning at vænne sig til de nye dommere, men de Twitter-glade "Bagedyst"-fans tøede hurtig op over for den nye dommer-duo.

Artiklen fortsætter under tweetsene.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

En afstemning på seoghoer.dk viste også, at 67 procent af læserne syntes, at Katrine og Markus gjorde det rigtig godt som nye dommere.

2. "Det er jo ikke bagning!"

Sæsonens program fire vakte harme blandt "Bagedyst"-fans. Temaet var "familiehygge", men som aftenens afsnit skred frem, blev seernes dom knap så hyggelig.

I den første udfordring skulle amatørbagerne kreere en familievenlig pizza, mens de i anden udfordring skulle koge bolsjestribede pebermyntebolsjer.

Men på Twitter faldt det flere for brystet, at pizza og bolsjer faldt uden for programmets koncept.

Nok skulle pizzabunden bages, men det salte element var langt fra al den sukker, chokolade og kagecreme, som seerne ellers er vant til at se i programmet.

Og da amatørbagerne så skulle koge bolsjer, kogte stemningen over på Twitter: Der var ikke meget bagning i "Den store bagedyst".

Artiklen fortsætter under tweetsene.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

69 procent af seoghoer.dk's læsere mente også, at bolsjekogning og pizza-bagning ikke passede ind i programmets koncept.

3. Antons kage får førstehjælp af dommerne

I program syv er sæsonens yngste deltager Anton kommet på glatis: Hans ni lag høje kage kan ikke klare presset og er tæt på at kollapse. Derfor må dommerne for første gang i programmets historie træde til og yde førstehjælp.

Katrine og Markus afstiver det nederste af Antons kage med en kage-ring, så den ikke kollapser, inden de skal smage og bedømme den.

- Nej, det var ikke snyd, synes jeg. Kagen var jo faldet sammen, og den blev bedømt som en mislykket kage, fortalte Anton efterfølgende til Ekstra Bladet.

Det endte da også med, at Anton måtte forlade bagedysten lige inden semifinalen.

4. Kirstens isomalt-montre styrter sammen

"Bagedysten"s semi-finale skortede ikke på drama. I den hemmelige udfordring kom tredje sæsons vinder, Tobias Hamman-Pedersen, på besøg i teltet for at stille dem en vild udfordring: De skulle bare en kage inspireret af Edvard Munchs maleri "Skriget".

Den kunsteriske kage skulle indkapsles i en glasmontre lavet af isomalt, men her gik det galt for Kirsten. Da hun skulle bære kagen op til bedømmelse, kollapsede montren og smadredes i tusind stykker.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/kage1_1.jpg
 Foto: DR 1

Kirstens isomalt-kasse gik i stykker og ødelagde hendes kage. Foto: DR 1

- Jeg tænkte, at nu var det sikkert, at jeg måtte ryge ud. Jeg havde virkelig mine tvivl, fortalte Kirsten til SE og HØR efter det dramatiske afsnit.

Kirsten klarede dog skærene og står nu i aftenens finale.

5. Seer-favoritten Rosa ryger ud

Kirstens kollapsende glasmontre var ikke det eneste drama, semi-finalen bød på. Der var kollektivt ramaskrig på de sociale medier, da seer-favoritten Rosa, den sjove farmor fra Glyngøre, røg ud i semi-finalen.

Med sin umiddelbare facon, rappe replikker og vidunderlige wienerbrød havde den 60-årige amatørbager bagt sig ind i seernes kageglade hjerter.

Artiklen fortsætter under tweetsene.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

I videoen kan du se Rosa fortælle om, hvad "Den store bagedyst"-deltagerne laver, når de ikke er på optagelse.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

I galleriet kan du få vilde facts, som du ikke vidste om "Den store bagedyst".

Sjove facts om Den store bagedyst

Du kan se "Den store bagedyst"-finalen i aften kl. 20 på DR 1.

Sponsoreret indhold