Nyheder22. november 2017

Kirsten om dramatisk kage-kiks: Jeg måtte ryge ud

Kirsten var overbevist om, at hun ville ryge ud i aftenens dramatiske afsnit af Den store bagedyst, efter at hendes isomalt-kage gik i tusind stykker sekunder før, at den skulle præsenteres foran dommerne. Men hun klarede skærene og er hun klar til bagedyst-finalen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kirsten_i_taarer.jpg
 (Foto: DR1)

Det skortede hverken på dramatik eller tårer i aftenens afsnit af Den store bagedyst. Temaet var kagekunst, og de fire tilbageværende amatørbagere skulle forsøge at imponere med både glace og isomalt.

Og sidstnævnte var tæt på at koste Kirsten en plads i finalen. For det gik som bekendt helt galt, da Kirsten fra Odense i den hemmelige udfordring skulle jonglere med den klistrede sukkermasse.

Det lykkedes hende at få formet en isomalt-kasse til sin kage – men helt galt gik det, da hun skulle fragte kagen op til dommerbordet. Bang! Så væltede isomalt-kassen ned over kagen, og kagen endte med at få flere grimme skader.

Chokket og skuffelsen lyste ud af Kirsten, der ikke kunne holde tårerne tilbage.

https://imgix.seoghoer.dk/kage1.jpg

Kirstens isomalt-kasse gik i stykker og ødelagde hendes kage. Foto: DR1

I dag fortæller Kirsten til SE og HØR, at hun slet ikke husker, at hun brød sammen for rullende kameraer.

- Jeg kan ikke huske, at jeg begyndte at tude. Jeg kan huske, at jeg synes, at den hemmelige udfordring var møgfed, og da det så går i stykker, er der jo ikke så meget, jeg kan gøre, fortæller Kirsten til SE og HØR og tilføjer:

- Så jeg er lidt ligeglad i øjeblikket og går bare derop med kagen, men bagefter rammer chokket mig bare. Prøv at forestil dig, at det hele bare kollapser for øjnene på dig.

- Jeg tænkte, at nu var det sikkert, at jeg måtte ryge ud. Jeg havde virkelig mine tvivl, siger Kirsten videre.

Trods den ødelagte kage nåede Kirsten dog finalen. Dommerne var nemlig ganske imponerede over hendes mesterkage, som var en safari-kage fyldt med elefanter og smage.

https://imgix.seoghoer.dk/kage5.jpg

Kirsten var overbevist om, at hun ville ryge ud, efter at hendes kage blev ødelagt. Foto: DR1

Igen løb Kirsten med en stor chance, da hun kastede sig over sin mesterkage, der både indeholdt mange smage og mange kage-finesser i form af pynt. Derfor var der også nerver på, da hun gik i gang med sin gule safarikage:

- Det var gået så galt den første dag, at jeg bare tænkte ”nu skal du nyde det her så meget som muligt, for det er helt sikkert dig, der ryger hjem”, fortæller Kirsten til SE og HØR.

Mesterkagen lykkedes – og det betød, at Kirsten nu er nået hele vejen til finalen. Her skal hun forsøge at bage bedre end de to konkurrenter Jesper og Andrea. Og lige netop de to er hun glad for at stå overfor i den nervepirrende finaledyst:

- Det var faktisk det, jeg kunne have håbet på. Jeg holder rigtig meget af de andre deltagere, men når vi tre er så forskellige, har vi aldrig haft problemer med at snakke sammen og dele vores kageting og spørge hinanden til råds. Så at stå i finalen med de to var nok det, jeg kunne have ønsket mig mest. Jeg vil virkelig kun dem det bedste, og de vil kun mig det bedste, fortæller Kirsten til SE og HØR.

Finalen i Den store bagedyst bliver sendt 29. november klokken 20.00.

Sponsoreret indhold