Nyheder24. februar 2017

Roland Møller tilbageholdt i USA

Den danske skuespiller Roland Møller er blevet tilbageholdt i USA på grund af sin plettede straffeattest. Den danske skuespiller er i USA i forbindelse med søndagens Oscar-uddeling, hvor hans film ”Under Sandet” er nomineret i kategorien ”Bedste ikke-engelsksprogede film”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/roland_moeller1.jpg
 Foto: All Over Press

Han har siddet bag tremmer i 4,5 år, og hans straffeattest indeholder hele 10 domme for vold.

I dag har danske Roland Møller dog skiftet fængselscellen og den kriminelle løbebane ud med røde løbere og stjernestatus. Og for tiden er han i USA i forbindelse med Oscar-uddelingen, der løber af stablen natten til søndag dansk tid.

Men den kriminelle fortid forfølger stadig Roland Møller, der fredag eftermiddag blev tilbageholdt af de amerikanske myndigheder i Los Angeles International Airport.

Det fortæller Roland Møller til DR:

- Der skete jo det, som man næsten kunne forvente - at jeg lige blev revet til side, da de tjekkede mit visum. Og så var jeg inde og sidde to timer og blive krydsforhørt og skulle fortælle, hvad jeg laver, og hvem jeg var, fortæller Roland Møller til DR og tilføjer:

- Det var sjovt, da han spurgte, hvad jeg skulle herovre. Jeg sagde, at jeg skulle til Oscars, og så kiggede han på mig. Det troede han ikke på, fortæller Roland Møller til DR.

Roland Møller fik dog lov til at gå efter det timelange forhør – og han er altså nu klar til søndagens Oscar-fest, hvor hans film, ”Under Sandet”, kan vinde en statuette. Den er nomineret i kategorien ”Bedste ikke-engelsksprogede film.

"Under Sandet" havde premiere i de danske biografer i december 2015 og er set af 175.000 i biografen.

Filmen, der har blandt andre Roland Møller og Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne, er baseret på virkelige begivenheder og udspiller sig efter Tysklands kapitulation i maj 1945.

Her blev en flok unge tyske krigsfanger sendt til Vestkysten for at fjerne over to millioner miner. Minerne var placeret af den tyske besættelsesmagt.

"Under Sandet" skal kæmpe mod følgende film: "A Man Called Ove" (Sverige), "The Salesman" (Iran), "Tanna" (Australien) og "Toni Erdmann" (Tyskland).

Det er tredje gang på bare fem år, at en dansk film er nomineret til en Oscar i kategorien "Bedste ikke-engelsksprogede film".

Også den danske kortfilm "Silent Night" er blandt de nominerede til en Oscar-statuette i kategorien "Bedste kortfilm".

Viggo Mortensen er også nomineret for sin rolle i filmen "Captain Fantastic". Det er i kategorien "Bedste mandlige hovedrolle"

The Academy Awards – hvor der altså uddeles Oscar-statuetter – afholdes i Dolby Theatre i Hollywood.

Sponsoreret indhold