Nyheder12. marts 2016

Remee: Mette må tage sit ansvar

Efter en dramafyldt "X Factor"-farezone mener Remee, at Mette ikke står ved sit ansvar over for sine deltagere
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/remee-med-hat.jpg
 Foto: Claus Poulsen

I fredagens udgave af "X Factor" nægtede Mette Lindberg at vælge mellem sine to egne deltagere, Alex og Mads Christian, som begge var havnet i farezonen. Og kort efter programmets afslutning slår Remee sin holdning til aftenens oplevelse fast. Han mener, at Mette burde have stået ved sit ansvar som dommer og træffe afgørelsen selv.

- Når man siger ja til at være dommer, siger man samtidig ja til et stort ansvar. I denne her situation kan man ikke gemme sig bag, at det er første sæson, man er dommer, siger Remee.

Han forklarer, at man som dommer er leder af et hold, og at den enkelte dommer kender sine deltagere bedst. Derfor gjorde han det klart over for Mette for rullende kameraer i farezonen, at han var dybt uenig i hendes beslutning om at overlade hjemsendelsen til ham og Blachman.

- Jeg prøvede at tage ansvar for Mette og råde hende så godt, jeg kunne, men det ville hun ikke tage imod. Det var ideelt, at hun selv skulle vælge, men jeg havde ikke noget problem med at træffe afgørelsen for hende, siger Remee efter showets afslutning.

Sangkonkurrencens tredje dommer, Thomas Blachman, peger på det faktum, at Mette Lindberg er ny dommer i X Factor, og derfor lader sig rive mere med, end han selv og Remee ville gøre i samme situation.

- Det er ofte førstegangsdommere, der ikke kan vælge mellem sine børn. Men man kan også tolke det som en form for integritet, at Mette stopper sig selv i tide, hvis hun har let til tårer, og det har hun jo nok, mener Thomas Blachman.

Han forklarer, at man får et professionelt filter, når man har været dommer i flere sæsoner af det populære musikprogram. Og han mener, at det er fint at blæse på uskrevne regler, hvis det føles rigtigt.

- Jeg har engang selv smidt min egen deltager ud frem for en andens og dermed brudt en uskreven regel om, at man ikke gør det. Uskrevne regler eksisterer kun, hvis man selv vil have det, siger Blachman.

Fredagens farezone endte med et fravalg af konkurrencens yngste deltager. Blachman og Remee var enige om, at Alex fortjente en plads videre i næste uges program, og derfor sendte de 16-årige Mads Christian ud af X Factor.

Sponsoreret indhold