Nyheder2. januar 2016

Rasende Joachim B. Olsen vil stikke ballademagere en flad

Politikeren var ikke i det bedste humør dagen efter nytårsaften, og han raser over hærværk og dårlig opførsel.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-43507.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det var ikke just den allerbedste aften og dagen derpå for politikeren Joachim B. Olsen, da han nytårsaften havde bøvl med nogle unge mænd, der affyrede ulovligt fyrværkeri.

På facebook skriver han følgende den 1. januar:

- I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de. Derefter kontaktede jeg politiet og informerede dem om i hvilken retning de gik. De havde ikke tid til at komme forbi, hvilket jeg har forståelse for nytårsaften.

- I morges vågnede jeg op til en sprængt postkasse og en smadret baglygte på min bil. Om det var de samme unge mænd, ved jeg ikke. Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af, at skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet, skriver Joachim B. Olsen.

Mange kommenterer, at de godt forstår, at han er blevet rasende, mens den allersidste kommentar dog er for meget for andre. De mener, at han opfordrer til selvtægt, og det synes de, er for meget fra en politiker.

Til det svarer Joachim B. Olsen dog i tråden på sit opslag, at han mener, at det er i orden med selvtægt af og til:

- Prøv lige at hør her. Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad. Man kan ikke sætte det på en præcis formel. Det afhænger fuldstændig af situationen. Her er et eksempel fra det virkelige liv, hvor jeg gjorde det. Jeg kommer gående i centrum af Aarhus sammen med en ven. Jeg ser et par, en ung mand og kvinde, som skændes. Kvinden græder, imens manden skriger hende ind i ansigtet. Han er meget aggressiv. Han står bøjet ind over hende og der vel 5-10cm mellem deres ansigter. Han skubber hende gentagne gange ind i en væg. Han skubber ikke hårdt, men han skubber hende for at forhindre hende i at gå. Jeg beder ham om at slappe af, hvorefter han stormer mod mig, imens han råber, at jeg fandme skal blande mig uden om. Da han når hen til mig stikker jeg ham en flad og han falder omkuld. Nu er han pludselig helt rolig. Han siger undskyld. Han rejser sig op og går. Fortryder jeg, at jeg stak ham en? Nej, det gør jeg ikke.

- Hvis man ser folk blive groft chikaneret, så kan det være på sin plads at stikke gerningsmanden en flad. Igen, det afhænger fuldstændig af situationen. Men at påstå, at det aldrig nogensinde er acceptabelt er noget sludder. Sådan har verden iøvrigt aldrig nogensinde hængt sammen. Og ja, jeg kunne godt finde på at stikke en person, som sprænger min postkasse i luften, så der flyver metaldele gennem min have, en flad. Naturligvis ikke, hvis det var er barn. Men en ung mand, absolut ja!, lyder det fra politikeren.

En bruger skriver til ham:

- Imponerende at du som folketingspolitiker i mellem linjerne skriver om selvtægt, måske endda måske tanken om du kunne finde på at udøve en eller anden form for vold? Dårlig stil og dårlig start på dit år. Jeg kunne helt sikkert tænke samme tanke, men ville aldrig skrive om det. Og du som offentlig person burde vide bedre!.!

Men Joachim B. Olsen står fast:

- Hvis man sprænger ulovligt og farligt fyrværkeri af i min forhave, på min grund, ødelægger min ejendom og skaber utryghed for mine børn, så risikerer man et par på kassen, hvis jeg får fat på vedkommende. Det er sandheden.

Se opslaget og hele debatten her:

I går aftes bad jeg nogle unge mænd, som fyrede ulovligt fyrværkeri af på vores vej om at forsvinde. Det gjorde de....

Posted by Joachim B. Olsen on Friday, 1 January 2016

Sponsoreret indhold