Nyheder9. oktober 2017

Raket-Madsens DNA bruges i uløste svenske mordsager

Om under en måned vil det være muligt for svensk politi at sammenligne Peter Madsen med DNA-materiale fra andre mordsager, som ikke er blevet opklaret.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter-madsen22082017.jpg
 (Foto: Polfoto)

Nogle gamle mordsager i Sverige bliver fundet frem igen, når Peter Madsens DNA bliver sendt til Sverige. Det skriver det svenske medie TV4 Nyheterna.

Fra 1. november starter et samarbejde mellem Danmark og vores naboer på den anden side af Øresund.

Det vil derefter være muligt at udveksle DNA-registre, og det vil betyde, at det i fremtiden kommer til at ske rutinemæssigt, at Danmark og Sverige sammenligner DNA fra hinandens registre. Det fortæller kriminalkommissær Mattias Sigfridsson fra Malmøs politi.

Svenskerne har ikke en konkret sag, der minder om ubådssagen, som det kan være relevant at undersøge, men der findes andre uløste sager, hvor danske DNA-profiler kan være interessante.

- Efter november kan alle svenske mord køres igennem dte svenske DNA-register, fortæller Mattias Sigfridsson til Ekstra Bladet.

Hjalp med at finde hoved og ben
Selv om DNA-registret først bliver udvekslet fra 1. november, så har Danmark og Sverige allerede andre former for samarbejde - især i forbindelse med drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, som Peter Madsen er anklaget for.

Det svenske politi har blandt andet assisteret efterforskningen af Kim Walls mord ved hjælp af hunde, som i weekenden var med til at finde hendes afhuggede hoved og ben.

Ændrede forklaring
46-årige Peter Madsen og Kim Wall sejlede ud i hans hjemmelavet ubåd, UC3 Nautilus torsdag 10. august. Natten til fredag blev Kim Wall meldt savnet af sin kæreste, der ikke kunne forstå, hvorfor hun ikke var vendt hjem.

Om formiddagen kom Peter Madsen i land alene, han havde sunket ubåden og sagde, at han havde sat Kim af på Refshaleøen. Den forklaring ændrede han dog hurtigt igen, da politiet afhørte ham.

Det kom senere frem under et retsmøde, at Raket-Madsens forklaring lød, at den svenske journalist havde fået ubådens luge i hovedet, da de begge ville op på dækket af Nautilus.

10 dage efter opdagede en forbipasserende på Amager en torso i vandkanten. Efter nærmere undersøgelse kunne politiet oplyse om to altafgørende deltaljer om den fundne torso. DNA fra torsoen matchede med DNA fra Kim Wall. Og arme, hoved og ben var blevet skåret af ved en bevidst handling.

Peter Madsen holdt fast i sin forklaring om, at der var sket en ulykke ombord, og at han efterfølgende havde smidt hendes lig overbord - i hel stand.

Ingen skader på kraniet
I weekenden kunne politiet så endnu engang pille Peter Madsens historie fra hinanden, da de fandt det afkåret hoved og begge ben - samt en plastikpose med tøj og en kniv i.

Hoved og ben matchede Kim Wall, og der blev ikke fundet brud eller skader på kraniet. Det er altså derfor yderst usandsynligt, at Kim Wall har fået ubådens luge i hovedet og er død af det.

Retsmedicineren har ikke fastlagt en dødsårsag endnu, men vil formentlig kunne finde den på det afskåret hoved.

Se billeder fra sagen herunder:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold