Nyheder31. august 2017

Raket-Madsen: Kræver at blive løsladt

Peter Madsen sidder fortsat varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder - men står det til ham, er det snart forbi.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

På tirsdag udløber Peter Madsens varetægtsfængsling - og nu kræver han altså at blive løsladt.

Det oplyser hans advokat Betina Hald Engmark til Ritzau.

- Jeg kan sige så meget, at der på ingen måde bliver tale om, at min klient frivilligt vil lade sin frist forlænge, og det er hans ønske at afgive forklaring i retten, siger advokat Betina Hald Engmark til Ritzau og fortsætter:

- Når man nægter sig skyldig, så lader man sig ikke forlænge frivilligt, siger Betina Hald Engmark.

Retten har, på trods af nye oplysninger i sagen og fundet af Kim Walls torso, endnu ikke taget stilling til, om der er mistankegrundlag nok til også at fængsle ham for drab.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at retten kommer til at tage stilling til det ved næste retsmøde på tirsdag.

Ifølge senioranklager Jakob Buch-Jepsen er anklagemyndigheden nemlig fortsat af den opfattelse, at der er grundlag for at kræve Peter Madsen varetægtsfængslet på baggrund af "en begrundet mistanke om manddrab", skriver Ritzau.

På nuværende tidspunkt er Raket-Madsen fortsat varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Forsvarsadvokatens udmeldelse kommer bare en dag efter, at Ritzau kunne afsløre, at Peter Madsen allerede inden, han blev fremstillet i grundlosvforhøret, fortalte sagens efterforskere, at 30-årige Kim Wall var død i en ulykke, og at han havde begravet hende til søs. Det fremgår ifølge Ritzau af retsbogen fra Østre Landsret.

Men det var først ni dage efter grundlovsforhøret, at politiet fortalte i en pressemeddelse, at Peter Madsen havde indrømmet, at Kim Wall var død ombord på ubåden Nautilus.

Grundlovsforhøret blev nemlig afholdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen og Kim Walls pårørende.

I landsrettens retsbog fremgår det, at Kim Wall pårørende ikke underrettet om, hvad Peter Madsen havde sagt, og det var med til at danne grundlag for, at dørene til grundlovsforhøret skulle lukkes.

Byretten vedtog i første omgang, at dørene skulle lukkes, men efter Ritzau valgte at kære byrettens afgørelse, er sagen blevet behandlet i landsretten, som har valgt at stadfæste dørlukningen.

Kim Wall blev efterlyst

10. august skulle den 30-årige svenske journalist Kim Wall på reportagetur med opfinderen Peter Madsen ombord på hans hjemmebyggede ubåd, UC3 Nautilus.

Da Kim Wall ikke gav lyd fra sig, valgte hendes kæreste at efterlyse hende, og dagen efter blev Peter Madsen reddet i land af en lystsejler, efter ubåden var sunket i Køge Bugt.

Der stod både politi, medier og andre, som var interesserede i at høre, hvad der var sket med Kim Wall. Peter Madsen blev anholdt politiet og senere sigtet for at have slået Kim ihjel.

Hoved, arme og ben mangler

21. august blev en torso fundet i Køge Bugt ved Amager. DNA fra torso blev samlignet med DNA fra Kim Walls hårbørste og tandbørste, og to dage senere kunne politiet bekræfte, at der var et match.

Politiet bekræftede også, at Kim Walls hoved, ben og arme er blevet skåret af bevidst. Torsoen er ligeledes forsøgt punkteret, ligesom der er sat metal rundt om, for at den skulle synke til bunds.

Hvad der er sket fra Kim Wall og Peter Madsen sejler ud i ubåden og til Peter Madsen kommer i land, vides ikke endnu.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold