Nyheder 5. september 2017

Raket-Madsen i retten: Nu får vi detaljerne

Det blev i dag afgjort, at offentligheden får mulighed for at høre med under retsmødet i sagen om drabet på 30-årige Kim Wall.
(Foto: Polfoto)

En dommer i Københavns Byret har i dag afgjort, at offentligheden  får lov at høre detaljerne og en evt. forklaring fra sigtede i den spektakulære ubådssag.

46-årige Peter Madsen, der er sigtet for manddrab og usømmelig omgang med lig, ønskede at give sin forklaring for åbne døre, og det får han evt. mulighed for nu.

Ønskede at forklare sig
Peter Madsen ønskede, at dørene skulle holdes åbne, og gennem sin forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, protesterede han mod lukkede døre.

- Min klient har den største interesse i, at den her sag kommer ud til offentligheden, og at han får lov til at forklare sig overfor offentligheden. Det vigtigste for ham er også, at politiet for efterforsket sagen til bunds, lyder det fra Betina Hald Engmark i retten.

Anklageren anmodede blandt andet om dørlukning på baggrund af hensyn til sagens videre efterforskning og af hensyn til deltajler, som ikke bør komme offentligheden til kendskab.

- Sagen er på sit tidlige stadie af efterforskning, og Peter Madsen er kommet med skiftende forklaringer. Det er politiets vurdering, at han har tilpasset sine forklaringer, som han er blevet præsenteret for nye oplysninger, lyder det fra anklageren, der dog ikke fik medhold.

Parteret lig
Raket-Madsen blev sigtet for mordet på 30-årige Kim Wall, efter de to befandt sig ombord på Madsens udbåd, UC3 Nautilus, og Kim Wall efterfølgende forsvandt sporløst. 

Hun var taget med ud på den hjemmebyggede ubåd for at lave reportage, men da hun ikke gav lyd fra sig, blev hun meldt savnet af sin kæreste. 

Ti dage efter Kim Wall forsvandt, blev en kvindetorso fundet i Køge Bugt ved Amager af en forbipasserende. Efter en DNA-prøve fra torso blev matchet med DNA fra den unge journalist, kunne politiet konstatere, at der var tale om Kim Wall.

De kunne ligeledes konstatere, at ben, arme og hoved var fjernet fra torso bevidst. Der er altså ikke tale om, at legemerne er adskilt fra torso ved en ulykke.

Erklærer sig skyldig 
Peter Madsen har til politiet forklaret, at der skete en ulykke ombord på ubåden, og at han efterfølgende "begravede hende til søs". Men han nægter sig fortsat skyldig i drab. 

Til gengæld har hans forsvarsadvokat i dag fortalt til BT, at han vil erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig. Noget han hidtil har nægtet sig skyldig i.

Udover dørlukning anmoder anklageren om, at varetægtsfængslingen bliver forlænget med fire uger, at Peter Madsen bliver mentalundersøgt og tilladelse til, at politiet kan ransage en computer, som Peter Madsen ikke tidligere har givet tilladelse til. De vil både have Peter Madsen mentalundersøgt på baggrund af hans tilstand i gerningsøjeblikket, og hans generelle mentale tilstand.

Sponsoreret indhold