Nyheder5. september 2017

Nu skal Raket-Madsen i retten: Vil gerne forklare sig

En dommer skal nu afgøre, om offentligheden må overvære retsmødet, og om Peter Madsen fortsat skal sidde varetægtsfængslet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Knap en måned efter den svenske journalist Kim Wall blev meldt savnet af sin kæreste, sidder opfinderen og entusiasten, Peter Madsen, endnu engang for en dommer, sigtet for drabet på den 30-årige journalist.

SE og HØR følger med fra retsmødet, der starter klokken 14.00. Her skal en dommer afgøre, om 46-årige Raket-Madsen forsat skal sidde varetægtsfængslet.

Da Peter Madsen første gang blev stillet for en dommer, anmodede anklager om lukkede døre, hvorfor det ikke siden har været muligt for offentligheden at høre om sagens detaljer.

Vil forklare sig
Ifølge Ekstra Bladet vil anklageren endnu engang begære lukkede døre, når sigtelsen er blevet læst op, og hvis dommer er enig med anklager, bliver pressen og andre bedt om at forlade lokalet.

Peter Madsen og hans forsvarer har derimod et ønske om, at dørene forbliver åbne, så sigtede kan komme med sin forklaring.

- Ligesom min klient sidste gang ønskede at give en forklaring for åbne døre, så ønsker han også at gøre det denne gang, hvis der skulle være anledning til, at han skal afgive en forklaring, siger forsvaradvokat Betina Hald Engmark til Ekstra Bladet.

Parteret lig
Raket-Madsen blev sigtet for mordet på 30-årige Kim Wall, efter de to befandt sig ombord på Madsens udbåd, UC3 Nautilus, og Kim Wall efterfølgende forsvandt sporløst.

Hun var taget med ud på den hjemmebyggede ubåd for at lave reportage, men da hun ikke gav lyd fra sig, blev hun meldt savnet af sin kæreste.

Ti dage efter Kim Wall forsvandt, blev en kvindetorso fundet i Køge Bugt ved Amager af en forbipasserende. Efter en DNA-prøve fra torso blev matchet med DNA fra den unge journalist, kunne politiet konstatere, at der var tale om Kim Wall.

De kunne ligeledes konstatere, at ben, arme og hoved var fjernet fra torso bevidst. Der er altså ikke tale om, at legemerne er adskilt fra torso ved en ulykke.

Erklærer sig skyldig
Peter Madsen har til politiet forklaret, at der skete en ulykke ombord på ubåden, og at han efterfølgende "begravede hende til søs". Men han nægter sig fortsat skyldig i drab.

Tl gengæld har hans forsvarsadvokat i dag fortalt til BT, at han vil erkende sig skyldig i usømmelig omgang med lig. Noget han hidtil har nægtet sig skyldig i.

Tirsdag klokken 14 bliver det besluttet, om Peter Madsen fortsat skal sidde varetægtsfængslet, og om offentligheden for lov til at være tilstede under retsmødet.

Pressen er stærkt repræsenteret ved Københavns Byret, og der er derfor mulighed for at lytte med fra retslokalet i et rum i bygningen ved siden af, fordi der ikke er plads til alle i retssalen.

Sponsoreret indhold