Nyheder1. november 2017

Politi erkender fejl i udmelding om Kim Walls død

Der er opstået tvivl om Peter Madsens forklaring om Kim Walls død
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau_9565190.jpg
 (Foto: Polfoto)

Mandag skete der endnu en udvikling i den makabre sag om drabet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, der døde i forbindelse med en reportagetur den 10. august med opfinderen og u-bådskaptajnen Peter Madsen på hans u-båd, Nautilus.

Peter Madsen forklarede først, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen tirsdag den 10. august klokken 22.30.

Siden forklarede han, at Kim Wall var død ved en ulykke om bord, da hun angiveligt fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Madsen fortalte til politiet, at han efter ulykken havde 'givet Kim Wall en begravelse til søs' i hel tilstand.

Den forklaring fastholdt han længe, selv om først Kim Walls parterede torso og derpå hendes hoved og ben blev fundet i vandkanten ved Amager og på bunden af havet i Køge Bugt.

Men i et lukket politiforhør den 14. oktober, hvor Peter Madsens advokat Betina Hald Engmark deltog, erkendte Peter Madsen, at han havde parteret Kim Wall, og det afslørede Københavns Politi i en pressemeddelelse mandag.

Politiet udtalte ligeledes, at Peter Madsen i det lukkede politiforhør havde forklaret om Kim Walls død.

- Han (Peter Madsen, red.) har nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk, skrev politiet i pressemeddelelsen mandag. Men den udlægning af Peter Madsens forklaring om Kim Walls død anfægter Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, nu. - Min klient ved ikke, hvordan hun døde, siger forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til TV 2. - Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde, siger Betina Hald Engmark til TV 2. Ifølge forsvarsadvokaten har Peter Madsen alene forklaret, at han befandt sig oppe i ubådens tårn, mens Kim Wall var nede i bunden af fartøjet. At der var et undertryk, og at der var udstødningsgasser i luften. Og nu erkender politiet, at man kunne have formuleret sig klarere, da man udlagde Peter Madsens forklaring om Kim Walls død. - Det er helt fair, at hun går ud med den præcisering, som hun gør. Vi har sagt, at Kim Wall er død som følge af kulilteforgiftning. Det er essensen af en 36 sider lang afhøring, men der er rigtigt, som forsvarsadvokaten formulerer det, at det er én af forklaringerne. Det kan også være en et undertryk i ubåden, som kan være årsagen. Vi siger også både i pressemeddelelsen og på pressemødet, at vi ikke kender dødsårsagen. Jeg synes, at vi har formidlet hovedindholdet i hans lange forklaring; at det kan være en kulilteforgiftning, og at vi ikke kender dødsårsagen. Men hendes version er mere nuanceret og korrekt, siger drabschef Jens Møller Jensen til BT. Sagen mod Peter Madsen, der nægter sig skyldig i drab på Kim Wall, er snart færdigefterforsket og skal for retten i foråret 2018.

Sponsoreret indhold