Nyheder13. marts 2016

Mæglere: Prisen er høj sat, Alex

Grevinden vil have 25 millioner for sin luksusvilla på Svanemøllevej på Østerbro – men det er for meget, lyder det fra flere boligeksperter

Alexandras dyre bolig

Det er snart en måned siden, at Alexandra satte sin kæmpekasse på Østerbro i København til salg for ikke mindre end 25 millioner kr. Og den prangende pris er fem millioner for dyr, lyder det fra flere boligeksperter, SE og HØR har talt med. Grevinden af Frederiksborg er med andre ord alt for optimistisk i sin jagt på kolde kontanter.

Det mener blandt andre ejendomsmægleren fra DR-programmet ”I hus til halsen”, Jesper Nielsen, som ikke selv ville have sat den ekstreme sum.

– Hvis man kigger på udviklingen, fra huset blev købt og frem til sidste offentlige kvartal i 2015, så ville jeg nok have sat huset til 20 millioner kroner, siger Jesper Nielsen til SE og HØR. Overvurderer sin bolig Et år efter deres skilsmisse købte prins Joachim i 2005 huset til Alexandra for 7,25 millioner kr.

I mellemtiden er det hvide palæ på 356 kvadratmeter bolig og 80 kvadratmeter kælder godt nok sat gennemgribende i stand. Blandt andet med førsteklasses køkken- og badeelementer samt elektronisk overvågning til flere millioner kroner.

Alligevel er prisstigningen på de 17,75 millioner kr. på blot 11 år lige i overkanten, vurderer Hanne Løje, som er ejendomsmægler på Hold Øst i DR-favoritten ”Hammerslag”.

– 25 millioner er rigtig mange penge. Jeg tror, det er en udbudspris, som måske ender på 22 eller sådan noget, siger Hanne Løje til SE og HØR.

- Psykologisk ville det være mere rigtigt med en udbudspris på 19,8. Men mæglerne kaster jo lidt oveni for at få det til salg. Jeg tror, man kan sige, at det er en optimistisk pris, og det er flot, hvis hun kan tjene alle de penge på den årrække. Men omkring de 20 millioner vil nok være mere rigtigt, siger TV-mægleren.

Kvadratmeterprisen på Østerbro var på købstidspunktet i 2005 på 20.000 kr., og den ligger nu på cirka 43.000 kr. kvadratmeteren.

SE og HØR er taget ud til den famøse villa, og fortæller her SE og HØRs læsere lidt mere om kvarteret (og de kendte naboer):

Videoen er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen. Men i denne uge bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Så selv om huspriserne de seneste 11 år er steget, er de altså ikke mere end tredoblet, som Alex’ salgspris ellers afspejler. Prinsessefaktoren De fleste danskere ville altså få svært ved at hive 25 millioner hjem på villaen, men eksprinsessen kan blive reddet af kendisfaktoren, som muligvis hjælper et salg på vej.

– Hvad er prisen på den gode historie, som følger med huset?

- Det er svært at sige, men boligen bliver også voldsomt eksponeret, og det kan tilføre huset en ekstra dimension i salgsarbejdet. Nogle gange tror man på den højere pris og forsøger. Nogle gange lykkes det – andre gange ikke. Det er en del af gamet, fortæller DR-mægleren Jesper Nielsen.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_9.png

Sker der ikke noget meget snart, er Alex dog tvunget til at reagere, også selv om huset ligger i et fornemt område.

– Hvis mægleren ikke kommer i dialog med mulige kunder inden for et par måneder, bør prisen reguleres for at fastholde sprødheden i markedet. Hvis først huset får liggepest (lang liggetid, red.), vil det klart skade ejers mulighed for at få ”den gode pris”, fortæller Jesper Nielsen og understreger, at han ikke har set villaen indefra.

Sponsoreret indhold