Prinsesse Marie: Vil ikke tale dansk

Hun er glad for mange sprog, men dansk er ikke en af dem

Hun er glad for mange sprog, men dansk er ikke en af dem

Foto: Jesper Sunesen

Hun vil hellere tale engelsk, fransk, italiensk eller spansk, som alle er sprog, hun kan. Til gengæld ligger dansk langt nede på listen over noget, som den skatteyderbetalte prinsesse finder det værd at kunne.

Se også: Frederik og Marys storslåede plads

I denne uges Femina stiller prinsesse Marie op til et langt interview, men svarene på journalistens spørgsmål er på engelsk. Det på trods af, at hun har været i Danmark i to år, og at man må gå ud fra, at prinsessen har haft privatlærer stillet til rådighed efter behov.

Parlez vous francais?

Den manglende kunnen bekymrer dog ikke prinsessen.

- Jeg øver mig i det danske, men danskerne vil gerne tale engelsk, og I er alle så dygtige til det, siger prinsesse Marie lidt besynderligt, men må formodes at henvise til landets jetsetmiljø, som hun er en del af.

Læs også: Blæser på landets love

Hun får dog heller ikke meget hjælp til sproget af sin mand. Prins Joachim taler nemlig helst fransk med prinsesse Marie. Således kunne SE og HØR for nylig berette, at alle bestillinger og samtaler på en af Københavns bedste restauranter blev afgivet på fransk af parret, da de var ude at spise.

Venlige, men vil hellere være i fred

Også i udlandet prøver prinsesse Marie at få fred for det danske islæt - men det lykkedes ikke altid.

Læs også: Prins Joachim fyrer undersåtter

- Danskerne er et rejselystent folk, så danskere møder man alle steder. Ikke at nogle er ubehagelige, slet ikke, alle er venlige - men nogle gange har jeg bare brug for at være mig selv og ikke se ud på en bestemt måde, siger prinsessen til Femina på engelsk.

… Og så kan vi oplyse prinsesse Marie om, at Danmarks nationalsport ikke er håndbold. Det er fodbold.

Læs meget mere af Feminas store interview her

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close