De kongelige besøger den franske ambassade: Prinsesse Marie i tårer

Prinsesse Marie og prins Joachim havde taget deres børn med, da de lørdag eftermiddag besøgte den franske ambassade i kølvandet på terroranslaget i Paris.

Prinsesse Marie og prins Joachim havde taget deres børn med, da de lørdag eftermiddag besøgte den franske ambassade i kølvandet på terroranslaget i Paris.

Foto: Scanpix

Det var en tydelig berørt prinsesse Marie, der lørdag eftermiddag mødte pressen, efter at hun sammen med sin familie havde talt med den franske ambassadør i kølvandet på fredagens terrorangreb i Paris.

- At være franskmand... det er meget svært, at det kan ske i Frankrig. Selvfølgelig er det svært at forstå, at det kan ske i mange lande, sagde prinsesse Marie med tydlige grådkvalt stemme, inden hun fortalte, hvad der gik gennem hovedet på hende, da hun fik den forfærdelige nyhed

- Jeg kunne ikke tro på det. Det kan man ikke. Det handler ikke om, hvilket land man kommer fra. Vi er alle berørte sagde Marie, der selv har franske rødder.

Prinsesse Marie havde taget sin ægtefælle prins Joachim og deres fire sammenbragte børn med til den franske ambassade. Og der var én helt særlig grund til, at børnene prins Nicolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena var med på trods af de tragiske begivenheder.

- Det er ikke for at chokere dem, men for at vise dem, at vi står sammen. Der er sket noget forfærdeligt i Paris, som de alle sammen kender, fortalte prins Joachim, der også var tynget af fredagens triste og forfærdelige begivenheder i Paris.

Han havde følgende at sige til pressen efter sit besøg hos den franske ambassadør:

- Vi står sammen. Det er ikke kun Paris og Frankrig, der er ramt. Det er den frit-tænkende og fri-talende verden, der er ramt. Men vi lader os ikke nakke og bøje af fejhedens budskab, sagde prins Joachim, der fik nyheden om terrorangrebet, mens det udfoldede sig sent fredag aften:

- Jeg opdagede det i går aftes og blev derved endnu engang rystet, forfærdet og trist. Jeg blev trist ved tanken om, at det måske er den verden, vi overdrager til vores børn, sagde prins Joachim, inden han tilføjede:

- Det er derfor vi skal vise - ved vores fornuftlige handlinger – at vi ikke bliver knækket, men fortsætter og står sammen.

Efter at prins Joachim, prinsesse Marie og deres fire sammenbragte børn havde besøgt den franske ambassør, ankom prins Henrik for at vise sin medfølelse. Han var særligt rørt over de mange danskere, der siden den forfærdelige nyhed har lagt vejen forbi Kongens Nytorv for at lægge blomster ved den franske ambassade:

- Jeg er rørt over at se så mange danskere, der tager del i den begivenhed, der er en tragedie for hele verden, sagde prins Henrik efterfølgende til den fremmødte presse.

Terrorangrebet mod Frankrigs hovedstad begyndte sent fredag aften og varede i omkring tre timer, hvor gerningsmændene gennemførte flere koordinerede og blodige angreb.

Gerningsmænd åbnede ild mod en restaurant, der blev detoneret flere bomber ved fodboldstadionnet Stade de France, hvor Frankrig og Tyskland spillede venskabskamp, mens fire gerningsmænd angreb koncertspillestedet Bataclan. Det var her, at det blodigste angreb fandt sted.

Op mod 100 koncertgæster – der befandt sig i Bataclan for at overvære en Eagles of Death Metal-koncert – omkom, da gerningsmændene først åbnede ild og senere detonerede tre selvmordsbomber.

I alt er mindst 128 mennesker omkommet, mens 300 er indlagt på hospitaler – flere med livstruende kvæstelser. Islamisk Stat har påtaget sig skylden for terrorangrebet. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close