Nyheder6. oktober 2016

Prins Joachim: Det vrimler med spøgelser på Schackenborg

Prins Joachim er ikke i tvivl - der er masser af gespenster, ånder og spøgelser på det gamle slot.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins-joachim.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

De bor der ikke længere, men i årevis har prins Joachim og resten af familien boet på Schackenborg. Nu er familien i stedet rykket til hovedstaden, men der er stadig stor tilknytning til slottet.

Og til schackenborg.dk fortæller prins Joachim, at der selv følgelig er spøgelser på Schackenborg, men han har dog aldrig selv set dem.

- På Schackenborg vrimler det med spøgelser – både det formelle og en hel del uformelle. Det formelle er naturligvis Den hvide Dame, der er Den onde Grevindes genfærd. Den onde Grevinde var enke efter den tredje Schack på Schackenborg, og da han døde, blev hun værge for hans lille søn af første ægteskab og dermed en af Danmarks største jordbesiddere. Hun har været en ung pige med ben i næsen og udpræget forretningssans uden at have nogen uddannelsesmæssig baggrund for det. Hun har samtidig været en skrap og bestemt dame, og der går drabelige historier om hende.

- Legenden fortæller, at hun en dag blev så træt af sin dovne tjenestepige, at hun bandt hende til ovnen, hvorefter Grevinden drog i kirke. Da hun kom tilbage, var kun tjenestepigens skelet tilbage, der stod og klaprede tænder, fordi ilden var gået ud. Da Grevinden løsnede skelettets bånd, satte det i et skrig og løb op ad trappen. Dér, hvor skelettet faldt sammen på trappen, efterlod det et brændemærke, som man kan se den dag i dag, lyder det fra prinsen, som også har masser af historier om andre spøgelser, der skulle husere på Schackenborg.

- Jeg har ikke selv set nogen spøgelser, men jeg bilder mig ind at have hørt et eller andet fra tid til anden. Det tætteste, jeg selv kommer på, er således en dag for tre-fire år siden, hvor vi stod i det store køkken med et vennepar med små børn. Pludselig udbrød deres lille datter: Hvem er hende den gamle dame? – og pegede lige ud på slotspladsen. Vi kiggede straks, men der var intet eller ingen at se. Så hvem ved? Måske var det Den onde Grevinde, der vendte hjem efter et af sine besøg på Gram Slot eller Giesegård, siger prins Joachim til Schackenborg.dk.

Se billeder af smukke Schackenborg og prins Joachim og prinsesse Marie her:

Schackenborg, Joachim og Marie

Sponsoreret indhold