Nyheder 21. marts 2016

Politiet: Yahya Hassan skød fem gange

Yahya Hassan i retten for skud mod 17-årig
Foto: Claus Poulsen)
Digteren Yahya Hassan bliver mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus efter en særdeles voldsom batalje søndag aften, hvor Hassan affyrede et våben mod et andet menneske.  
  Yahya Hassan er sigtet for at have skudt en 17-årig dreng i foden i Aarhus-forstaden Hasle.  
  Ud over skuddet i foden strejfede en kugle den 17-åriges ene lår.   Dommeren valgte at lukke dørene, så medierne kan ikke høre Yahya Hassans forklaring i grundlovsforhøret, der begyndte klokken 13.   Men digteren nægter sig skyldig.  
  Det 17-årige skudoffer, Tolunay Yildiz, fortæller til Ekstra Bladet, at han blev et tilfældigt offer.   Yahya Hassan havde angiveligt fået tæsk i området omkring boligområdet Trillegården i Aarhus, og da Tolunay Yildiz passerede et pizzeria på Kappelvænget i samme område  kom Yahya Hassan pludselig tumlende ud med hævet pistol, fortæller Yildiz.   Hassan skal have skudt mod den 17-årige og er sigtet for at have affyret fem skud.  
  Yahya Hassan fortalte i sidste uge, hvordan han var blevet jagtet af folk med køller og sabler i Aarhus, hvilket fik digteren til at kaste sig ud foran en bil for at komme i sikkerhed for forfølgerne.   Den episode kostede digteren en brækket arm.

Sponsoreret indhold