Nyheder10. november 2021

Pinlig fejl: De fødte hinandens børn

To amerikanske var ofre for en utilgivelig reagensglasfejl, som betød, at de ikke fødte deres eget barn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-11-09_163523.png
 Privatfoto

Mange familier rundt omkring i verden skal have hjælp til at blive gravide.

Derfor er det fantastisk, at der er så meget ekspertise på området, og at der er så mange, der hjælpe folk med at realisere deres drømme.

Det gjaldt også to par fra Los Angeles. De var begge i IVF-behandling (reagensglasbehandling) i et forsøg på at blive forældre.

I denne behandlingsform tager med et af kvindes æg ud, hvorefter man uden for kroppen befrugter det med sædceller, hvorefter man returnerer det befrugtede æg i kvinden igen.

Dette skete for to par i USA. Men i stedet for at det hele forløb smertefrit, så skete der bare noget, der ikke må ske.

Noget stemmer ikke

Begge par blev gravide, og alt var fryd og gammen. Men så kom dagen, hvor barnet kom til verden, og her gik det op for faderen Alexander Cardinale, at der var noget galt.

- Det var, som om det var en instinktiv reaktion.

- Men jeg rystede det af mig og klippede navlestrengen over, siger han til People.

Hvordan får man fortalt til sin kone, der lige har givet fødsel til et barn, at det ikke er deres?

Det er der nok ikke noget svar på.

Men et par måneder efter fik de svar på tiltale.

Bytte bytte købmand

Her fik de nemlig foretaget en DNA-test, som viste, at det slet ikke var deres barn, som konen Daphne havde givet fødsel til.

Men derimod havde hun givet fødsel, og parret havde sammen i flere måneder opfostret et barn, der ikke var deres.

Det viste sig, at deres befrugtede æg var blevet sat op i en anden kvinde, som fødte deres barn blot ti minutter fra hjemmet.

De to par fandt frem til hinanden med hjælp fra fertilitetsklinikken, og de besluttede her, at de - på trods af at have opfostret hinanden barn i tre måneder – skulle bytte børn.

Dermed er børnene tilbage til deres biologiske forældre. Men det betyder nu ikke, at deres forældre de første tre måneder er helt ude af livet.

- Der er ingen lærebog til det her. Der er ingen, der kan give dig råd. Så vi endte med at løse det ved bare at rykke tæt sammen - os alle fire - og det er en velsignelse, at vi alle har det på samme måde. Vi har brugt alle ferier sammen lige siden, og vi har brugt alle fødselsdage sammen siden, så på den måde har vi sammenført vores familier, lyder det fra Alexander Cardinale.

Sponsoreret indhold