Pilou Asbæk savner prinsen: Hårdt tab

Pilou Asbæk

Pilou Asbæk

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er ikke kun dronning Margrethe og resten af den kongelige familie, der vil savne prins Henrik.

For skuespiller Pilou Asbæk har det heller ikke været nemt at acceptere, at prins Henrik ikke længere lever.

– Det var hårdt. Der er ingen tvivl om, at prins Henrik var en meget vigtig del af min familie – i mine forældres omgangskreds, lød det fra Pilou Asbæk, da han i weekenden gik til filmpremiere i København.

– Min far og min mor blev meget rystede. Min mor er jo fransk, så de har haft hele den franske historie sammen om at komme til Danmark i 60’erne. Min far har haft ham på Mallorca mange gange og senest i forbindelse med den udstilling, han lavede på mine forældres kultursted, fortalte Pilou.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 2016 udstillede prins Henrik sin kunst i Pilous forældres galleri CCA i Andratx på Mallorca. Her er Jacob og Patricia Asbæk med Erik Brandt og prins Henrik i 2001. (Foto: All Over Press)

35-årige Asbæk afslørede endvidere, at han ofte har haft gode samtaler med den nu afdøde prins.

– Derudover ved jeg, at prins Henrik har set alle mine film. Det har han af den simple årsag, at han var en anstændig og ordentlig mand, der fulgte med i alle sine venners liv og også i deres børns liv, fortalte han og fortsatte:

- Jeg har siddet og diskuteret ”R”, ”Kapringen”, ”Krigen”, ”9. april” og ”1864” med ham. Og ”Antichrist”, så det er meget sjovt. Han var en stor mand og en kæmpe kapacitet. Det er et fattigere sted uden ham, afsluttede han.

Læs mere om Pilou Asbæk i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close