Nyheder 25. september 2016

Peter A.G.'s hemmelige trick til at få spillet Gnags i radioen

Musikerlegenden Peter A.G. har et kneb til at få afspillet hans egne sange i radioen.
Foto: Claus Poulsen

Vil sangskriveren og sangtalentet Peter A.G. have spillet mere af hans egen musik i radioen, er han ikke bleg for selv at tage arbejdshandskerne på. Og investere i et frimærke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han afslører i ugens afsnit af "Toppen af Poppen", at han selv sender breve og postkort til de danske radiostationer, hvor han udgiver sig for at være ivrige Gnags-lyttere, der savner deres sange i radioen.

- Jeg købte altid fire postkort og skrev "Hej jeg hedder Pia Olsen, hvor ville det dog være skønt, hvis man kunne høre den sang fra Gnags", eller "Vi sidder lige fire gutter og drikker nogle bajer, og det eneste, vi mangler er at høre Mr. Swing King med Gnags". Sådan er det sgu da! siger en grinende Peter A.G. i programmet.

Kommentaren kommer, da forsanger i Carpark North, Lau Højen, afslører, at han og bandmedlemmerne Søren Balsner og Morten Thorhauge selv måtte ud og dele flyers ud for at få deres koncerter udsolgt, efter de havde udgivet deres andet album.

- Det her var et band, der havde solgt 50.000 plader og havde været med i en film. Og var blevet genkendt på gaden, siger Lau Højen i programmet. Derfor var det også hårdt for bandet at vende sig til, at der ikke længere var den samme stemning omkring dem. Det var årsagen til, at de trak i arbejdstøjet og delte flyers ud på gaden.

Medfølelsen og beundringen er til at tage og føle på fra musiker-kollegerne i "Toppen af Poppen", og Lasse "Pilfinger" Kramhøft siger, at det er den helt rigtige indstilling, hvis man vil have sin musik til at lykkedes.

Søndag står der elektro-rock på skemaet, når det er Carpark North, der skal hyldes i "Toppen af Poppen". Selvom bandet er en trio, er det forsangeren og sangskriveren 36-årige Lau Højen, der har fået æren af at repræsentere bandet på den musikalske hyttetur.

Programmet vises søndag klokken 20 på TV2.

Sponsoreret indhold