Nyheder26. februar 2017

Peter Aalbæk åbner gårdbutik

På Zentropa bliver Peter Aalbæk Jensen kun kaldt svinet, og snart åbner han egen gårdbutik med grøntsager, brød og hjemmeavlet kød i disken
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/12400.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Smågrisene pisker omkring soen, der veltilpas nyder foder og rivens behagelige takker på ryggen. Lutter idyl på landet ved Herfølge, hvor 60-årige Peter Aalbæk Jensen har indrettet et voksende landbrug

Filmmanden har nemlig længe hygget sig med lidt landbrug og dyrehold, men for nylig har han købt to naboejendomme med hver deres formål.

I den ene knokler "Zentropa"-medstifteren med at etablere et produktionskøkken, mens et andet lokale skal blive til en gårdbutik. På de nu i alt 25 tønder land skal der dyrkes masser af grøntsager og foder til dyrene.

– Det er ikke noget hippienoget, men almindelig sund fornuft. Uden at være verdensmester kan jeg producere ting, der er bedre end det, jeg køber. Og så er der økonomi i dyrevelfærd. Jeg dør af grin, når jeg ser, hvad de betaler for afskåret pålæg i København, siger han med et smil, da SE og HØR møder ham.

I annoncer i lokalområdet har Peter efterspurgt et netværk af lokale producenter af alt fra kød, til brød, honning og æg.

Læs hele historien om Peter Aalbæk i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold